Kaspersky opent nieuw Transparency center in Madrid

Kaspersky Lab opent in mei de deuren van het tweede Europese Transparency Center. Deze is gevestigd in de Spaanse hoofdstad Madrid.

In de Europese Transparency centers geeft het cybersecuritysoftwarebedrijf een algemeen overzicht van de processen voor de ontwikkeling van Kaspersky software. Ook kunnen bezoekers het bedrijf en zijn cybersecuritysoftware-oplossingen op een onafhankelijke manier laten beoordelen met het doel de integriteit en betrouwbaarheid terug te winnen.

“Kaspersky blijft investeren in vertrouwen. Zo lopen we voorop met het volledig inzage geven in onze softwarebroncodes en gegevensverwerkingsprocessen in onze Transparency centers. In het huidige klimaat waarin digitaal vertrouwen steeds meer onder druk komt te staan, biedt dit grote meerwaarde voor onze klanten, overheidsinstanties en toezichthouders”, zegt Martijn van Lom, General Manager Noord-Europa bij Kaspersky Lab.

De beveiligingssoftware van Kaspersky was vorig jaar een omstreden onderwerp omdat een aantal landen, waaronder Nederland, het gebruik van deze software door overheidsinstellingen verboden.

Eerder opende Kaspersky al een Europees Transparency Center in Zwitserland (Zurich). Naar verwachting zal Kaspersky Lab rondom 2020 ook Transparency centers openen in Azië en Noord-Amerika.