(ISC)² Secure Summit EMEA – Waarom moet jij hierbij zijn?

Den Haag is de cybersecurity hoofdstad van Europa en thuisbasis van allerlei organisaties en agentschappen, waaronder Europol, het International Gerechtshof, het NATO Communicatie- en Informatie Agentschap, het EU digitale platform voor cultureel erfgoed, The Hague Security Delta (het grootste security cluster in Europa) en de Cyber Security Academy, om er maar een paar te noemen. Aan die respectabele lijst is nu ook (ISC)2 Secure Summit EMEA toegevoegd, het grootste event in de regio voor cybersecurity professionals die hun skills willen uitbreiden, netwerken met hun collega’s en hun kennis willen updaten.

Het event dat plaatsvindt op 15 en 16 april in het The World Forum in Den Haag, is een ideale gelegenheid om professionele kennis op te doen en CPE credits te behalen, een belangrijk onderdeel van het behouden van de certificering en het kennisniveau rondom het voortdurend veranderende dreigingslandschap en de beschikbare cybersecurity technologieën.

De Summit is gastheer voor 40+ sessies gedurende de twee belangrijkste dagen van het event, waaronder intensieve interactieve activiteiten zoals het Capture the Flag toernooi dat wordt georganiseerd in samenwerking met het Platform for Information Security (PvIB), de vereniging voor informatieveiligheid in Nederland. Op de dag voor de summit op 14 april worden er diverse deep dive workshops en simulaties georganiseerd, inclusief een sessie die de deelnemers helpt bij het ervaren en oefenen in het rapporteren en aanpakken van inbreuken in het kader van GDPR. Het scenario blijft zich ontwikkelen en de deelnemers krijgen een aantal opdrachten.

De deelnemers kunnen ook diverse keynotes bijwonen, waarbij de eerste zal worden gepresenteerd door de vooraanstaande cybersecurity expert Dr. Jessica Barker, die zal ingaan op de vraag waarom pessimisme ons tegenhoudt en waarom het belangrijk is om juist optimistisch te zijn over de toekomst  van cybersecurity. De keynote van Dr. Barker wordt gevolgd door een presentatie van de beroemde poolonderzoeker Felicity Aston MBE, die zal vertellen over haar ervaringen bij het selecteren, trainen en leiden van een divers en multinationaal team naar de Zuidpool in 2009.

Er zijn ook diverse gelegenheden om te netwerken tijdens het event, zoals een sessie in het Haagse gemeentemuseum waar het (ISC)² leadership team (ISC)² chapters ontvangt, en de uitreiking van de Information Security Leadership Awards (ISLA) EMEA, waar bijzonder bijdragen aan het EMEA cybersecurity ecosysteem vanuit de leden en de community worden beloond met een award.

Voor meer informatie en registratie ga je naar: http://securesummits.isc2.org