ASUS verhelpt kwetsbaarheid in ASUS Live Update

Technologiefabrikant ASUS heeft een nieuwe versie van zijn eigen updatesoftware uitgebracht. Deze software helpt ASUS-gebruikers om de firmware en drivers up-to-date te houden. Met de nieuwste versie van ASUS Live Update (versie 3.6.8) wordt een kwetsbaarheid verholpen die in een eerdere versie van de software door hackers is uitgebuit.

Een onbekend aantal internetcriminelen is erin geslaagd om kwaadaardige code te implementeren in een aantal ASUS notebooks door de Live Update servers van ASUS te hacken. Hierdoor waren de criminelen in staat om zelf malware, vermomd als ASUS Live Update, bij gebruikers te installeren. Volgens het computerbedrijf is van een ‘heel klein aantal gebruikers’ bekend dat ze slachtoffer zijn geworden van deze hack. Onbevestigde berichten spreken over ongeveer 1 miljoen gebruikers. ASUS zegt de slachtoffers zelf actief te zullen benaderen.

Om misbruik van de Live Update servers te voorkomen is een nieuwe versie van de updatesoftware uitgebracht. Gebruikers die willen weten of hun systeem door de kwetsbaarheid getroffen is, kunnen een diagnostische tool van ASUS downloaden (zip-bestand).