Eagle Eye Networks maakt koppeling met alarmcentrales mogelijk

Eagle Eye Networks, leverancier van cloud videobeveiliging, heeft een API vrijgegeven waarmee de software eenvoudig met alarmcentrales verbonden kan worden.

De eerste alarmcentrale die Eagle Eye Networks aan de alarmcentrale heeft gekoppeld, is SMC AlarmCentrale. “Videodienstverlening is een goede aanvulling op onze alarmcentraledienstverlening”, verklaart André Cools, directeur van SMC. “Alarmen kunnen bijvoorbeeld snel geverifieerd worden, wat een snelle en efficiënte politie-inzet mogelijk maak.

Bovendien zorgt het voor meer veiligheid voor de klant. Door de samenwerking met Eagle Eye Networks kunnen we videodienstverlening nu ook via de cloud uitvoeren. Dit is een belangrijke stap richting de toekomst”, aldus Cools.

Eagle Eye Networks is blij dat alarmcentrales in staat zijn om met de Eagle Eye Video API’s nog sneller verbinding te maken met partners, laat Rishi Lodhia, Managing Director van Eagle Eye Networks in Europa, weten. “Ik heb er alle vertrouwen in dat er meer alarmcentrales zullen volgen aangezien ons platform gemakkelijk live kijken, afspelen, incidenten opnemen en PTZ mogelijk maakt.”

De Eagle Eye Cloud VMS werkt met meer dan 2.000 soorten camera’s, zowel analoog, IP en zelfs TVI. Klanten kunnen veelal met bestaande camera’s werken, waardoor de noodzakelijke investeringen voor nieuwe camera’s wordt geminimaliseerd. Alle Eagle Eye-producten zijn gebaseerd op de cloud zodat er geen software meer hoeft te worden geïnstalleerd of geüpdatet. Zelfs het resetten van camera’s is op afstand mogelijk waardoor een fysiek bezoek aan de klant om een camera opnieuw in te stellen wordt beperkt.