LANCOM Systems breidt portfolio uit met serie krachtige firewalls

LANCOM, de Duitse leverancier van netwerkoplossingen, heeft zijn portfolio uitgebreid met een complete reeks van firewalls voor kleine en middelgrote bedrijven. De LANCOM R&S Unified Firewalls bieden integrale en krachtige beveiliging.

Ze voorzien in alles – van klassiek Unified Threat Management (UTM) tot geavanceerde beveiligingstechnologieën zoals sandboxing en machine learning. In het kader van de marktintroductie krijgen resellers 65 procent introductiekorting op een select aantal modellen.

Het toenemende aantal cyberbedreigingen stelt steeds hogere eisen aan de bedrijfsbeveiliging, gegevensbescherming en beschikbaarheid van IT-systemen. LANCOM komt aan deze eisen tegemoet met zijn eerste firewalls, LANCOM R&S Unified Firewalls-reeks. Deze voegt een robuuste beveiligingslaag toe aan zijn bestaande oplossingen voor WAN, LAN en WLAN.

De reeks omvat zes modellen next-generation firewalls die speciaal zijn ontwikkeld met het oog op de beveiligingsbehoeften van kleine en middelgrote bedrijven. De modellen UF-200, UF-300, UF-500 en UF-900 zijn ook in de vorm van virtual appliances verkrijgbaar.

Grafische user interface neemt complexiteit weg
De nieuwe firewalls werden samen met zusteronderneming Rohde & Schwarz Cybersecurity ontwikkeld en kunnen op intuïtieve wijze worden bediend via een innovatieve gebruikersinterface. Bedrijven beschikken daarmee over een helder overzicht van alle beveiligde domeinen binnen hun organisatie. Via de gebruikersinterface kunnen administratoren de beveiliging op eenvoudige wijze instellen en toepassen. Zo kunnen zij voorheen complexe en tijdrovende configuratietaken snel en betrouwbaar uitvoeren. Hetzelfde geldt voor de controle van de firewall en de naleving van de wet- en regelgeving. Redundante hardware zorgt voor hoge beschikbaarheid van de systemen.

Bescherming tegen malware met machine learning
De firewalls bieden effectieve bescherming tegen malware door betrouwbare detectie van verdachte bestanden. Om bescherming te bieden tegen nog onbekende bedreigingen (zero-day exploits) worden verdachte bestanden naar een beveiligde cloud geüpload en in een afgeschermde sandbox-omgeving uitgevoerd. Geavanceerde machine learning-functionaliteit zorgt daarbij op de achtergrond voor een betrouwbare identificatie en proactieve blokkering van malware. De voor dit doel gebruikte cloud-dienst wordt in Duitsland gehost en voldoet aan alle eisen van de EU op het gebied van gegevensbescherming.

SSL & DPI houden complexe aanvallen tegen
Het dataverkeer wordt uit beveiligingsoverwegingen steeds vaker versleuteld. Daarmee groeit ook de kans de kans dat malware via versleutelde kanalen bedrijfssystemen binnendringt. De LANCOM R&S Unified Firewalls bieden krachtige SSL-inspectie om versleutelde malware effectief een halt toe te roepen. Dit maakt het mogelijk om de mogelijkheden voor het scannen van bestanden, het filteren van dataverkeer en het herkennen van applicaties ook toe te passen op versleutelde datapakketten. Om bescherming te bieden tegen uiterst complexe cyberaanvallen maken de UTM-firewalls gebruik van de R&S PACE2 Deep Packet Inspection Engine. Deze zorgt voor een nauwgezette classificatie van het netwerkverkeer, de gebruikte protocollen en applicaties. De engine biedt daarnaast bescherming tegen datalekken en gegevensverlies, ook op Layer 7-niveau. Bedrijven kunnen met fijnmazige beveiligingsregels het gebruik van specifieke toepassingen, zoals streaming-diensten en browsers, actief beheren. De antivirus- en anti-spam-engine biedt ook bescherming voor POP3- en SMTP-e-mailaccounts.

Netwerk- en beveiligingstechnologie ‘made in Germany’
De nieuwe next generation firewalls van LANCOM zijn volledig in Duitsland ontwikkeld en geprogrammeerd. Net als alle andere oplossingen uit het beproefde aanbod van LANCOM zijn de firewalls voorzien van het kwaliteitskeurmerk ‘IT Security made in Germany’. Dit keurmerk wordt gebruikt als aanduiding voor Duitse IT-bedrijven die garanderen dat er geen achterdeurtjes in hun oplossingen zijn ingebouwd.

De LANCOM R&S Unified Firewalls zijn per direct via LANCOM-dealers verkrijgbaar. Op de firewalls zit drie jaar garantie, die kan worden verlengd tot vijf jaar.

Kennismakingskorting
LANCOM begeleidt de marktintroductie met een grote kennismakingscampagne onder het motto Unified Security. Onderdeel van de campagne is diepgaande vakkennis in gratis webinars voor een perfecte introductie in de firewall-wereld. Alle data en registratiemogelijkheden zijn online beschikbaar: https://www.lancom.de/webinars/

Geregistreerde resellers ontvangen eenmalig één korting van 65 procent op de catalogusprijs op de aanschaf van een van de LANCOM R&S Unified Firewalls-modellen UF-200, UF-300 of UF-500. Zo kunnen zij de veelzijdige mogelijkheden van de apparaten op een kostenefficiënte manier leren kennen. De introductieaanbieding geldt tot 30 juni 2019.
Meer informatie over de speciale introductie-aanbieding is te vinden op het partnergedeelte van de website van LANCOM: http://www.lancommunity.de