Barracuda investeert in de MSP-markt

Netwerkbeveiliger Barracuda Networks heeft in de afgelopen twee jaar het aantal partners in de markt voor managed service providers (MSP’s) bijna verdriedubbeld. Barracuda breidt het MSP-portfolio bovendien verder uit.

Onlangs heeft Barracuda Managed Workplace, het remote monitoring en management (RMM) platform, van Avast overgenomen. Managed Workplace biedt een compleet RMM-platform met securitytools en diensten, zoals site security assessments, Office 365 accountbeheer en geïntegreerde antivirus.

Met deze uitbreiding van het Barracuda-portfolio versterkt het bedrijf zijn investeringen in de MSP-markt. “Met Managed Workspace bieden we onze MSP-partners een op security gerichte RMM-oplossing die veel voorkomende taken rond security integreert met de dagelijkse routine van de service provider. Het is een mooie aanvulling op onze bestaande securityoplossingen voor MSP’s, zoals emailbeveiliging, cloud-generation firewalls en training om het security-bewustzijn bij bedrijven te vergroten,” zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda.

In 2018 heeft Barracuda zijn security-oplossingen voor MSP’s uitgebreid met Managed PhishLine: een dienst waarmee MSP’s hun klanten geavanceerde simulaties van phishing-aanvallen kunnen aanbieden, in combinatie met training voor werknemers. Met deze uitbreidingen van het MSP-portfolio kunnen MSP’s nieuwe diensten aanbieden aan klanten die een de groeiende vraag naar security-trainingen hebben.