AFKC baant zich een weg in de Nederlandse markt

Een krachtige partner voor security-serviceproviders

Hoewel AFKC pas in 2016 van start ging en daarmee een nog jonge onderneming genoemd mag worden, maakt men nu al indruk dankzij een team van professionals met vele jaren ervaring op het gebied van ICT-beveiliging en fraudedetectie. Het bedrijf is daarmee al direct een speler met een goed uitgangspunt in de markt. AFKC werkt vanuit twee locaties: een in Italië en sinds 2017 ook een in Nederland. Dit zorgt voor een gedegen aanwezigheid in Europa. De Nederlandse vestiging richt zich op België en Nederland. Het portfolio omvat beveiligingsoplossingen van Kaspersky Labs en RHD. Samen vormen ze een productcombinatie om problemen met cybersecurity onder controle te krijgen.

Fabrizio Mancini, medeoprichter en CEO van AFKC, stond ChannelConnect te woord om het bedrijf nader toe te lichten. AFKC positioneert zich als een value adding serviceprovider die channelpartners en resellers helpt bij het onder controle krijgen van cybersecurityrisico’s in enterprises. De oplossingen die ze bieden zijn specifiek gericht op enterprises en worden louter via het resellerkanaal naar de markt gebracht. Mancini: “Wij hebben alle kennis en kunde in huis om een gedegen cybersecurityoplossing voor enterprises te ondersteunen. De reseller die met de klant het contact heeft, begeleiden wij bij het implementeren daarvan.” Vanuit de Benelux-organisatie in Nederland worden de klanten in Nederland en België bediend. Inmiddels zijn er ook al een aantal succesvolle implementaties in deze regio te melden.

Een duidelijke keuze voor Kaspersky Labs

Mancini: “Onze gedegen kennis en ervaring op het gebied van de cybersecurityindustrie en de bijbehorende beveiligingsoplossingen heeft ons ertoe gebracht om te kiezen voor Kaspersky Labs, in onze ogen de meest innovatieve leider op het gebied van cybersecuritytechnologie. Daarom zijn we een gespecialiseerde partner van het Kaspersky Enterprise solutionportfolio.” Kaspersky Labs levert de producten en diensten om potentiële cybersecurityrisico’s te detecteren en klanten op voorhand te informeren over de risico’s en de oplossingen. Dankzij de ingebouwde ‘threat intelligence’-technologie, machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) is het systeem in staat om verdachte patronen in de datastromen te detecteren en te analyseren. Daarmee worden veiligheidsrisico’s al in een vroeg stadium, nog voor ze schade toebrengen en zelfs als ze ‘zero day exploits’ zijn, gedetecteerd.

Fabrizio Mancini,

Naast de oplossing van Kaspersky Labs – software die alle varianten van cybersecurity in de verschillende lagen van de enterprise-IT detecteert en daarover de beheerder informeert en alarmeert – heeft AFKC een aanvullend product in de portfolio: RHD BPM (business proces management) en security technology orchestration. Dankzij deze RHD-technologie kan de cybersecurity in meer bedrijfsprocessen geïntegreerd worden. Binnen het concept worden signalen over cybersecurityrisico’s direct in de juiste processen gemeld waarna bijbehorende acties gestart worden. Een cyberaanval moet bijvoorbeeld gemeld worden als deze gevolgen heeft voor het beheer van privacygevoelige persoonsinformatie. De GDPR/AVG is daar helder over. De combinatie van Kaspersky en RHD maakt een enterprise extra robuust voor de GDPR-uitdagingen. RHD automatiseert het proces en verkort reactietijden door procesautomatisering via workfl ow-management en security technology orchestration Naast de software-oplossingen wordt ook gewerkt aan de kennis over cybersecurity bij de klanten. Speciale trainingsprogramma’s helpen bedrijven en de specialisten die daar werken bij het onderhouden van een bedrijfsfilosofie die de gevaren onderkent. De training wordt gegeven door specialisten en is een gedegen aanvulling op alle technologische oplossingen, aldus Fabrizio Mancini.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 2]

Lees het artikel hier in PDF