VMware introduceert met Verodin applicatiefirewall

VMware heeft onlangs een soort firewall gepresenteerd die het gedrag van applicaties op de infrastructuur in de gaten houdt.

Het Amerikaanse bedrijf noemt het nieuwe product de Service-Defined Firewall. Het moet zorgen voor betere bescherming van apps en data zowel on-premise als in de cloud.

VMware, vooral bekend als fabrikant van virtualisatiesoftware, voegt daarmee beveiliging toe aan de infrastructuur van gebruikers, zo zij kunnen bepalen welk gedrag van applicaties is toegestaan. Dit moet het risico voor kritieke applicaties, gevoelige data en gebruikers reduceren.

Voor de VMware service-gedefinieerde firewall werkt VMware samen met IT-beveiligingsbedrijf Verodin. Het Security Instrumentation Platform (SIP) van Verodin wordt gebruikt voor VMware’s firewall om bekende en onbekende bedreigingen te herkennen en te stoppen.