Mimecast gaat actuele dreigingsinformatie met klanten delen

E-mail- en databeveiliger Mimecast heeft een Threat Center opgezet waarmee het bedrijf klanten gaat voorzien van informatie over cyberdreigingen.

Het Threat Center wordt bemand door een team van specialisten die informatie over nieuwe cybergevaren doorspeelt naar de ruim 33.000 klanten van het bedrijf, zodat zij hun beveiliging tegen actuele dreigingen kunnen aanscherpen. “Met de juiste informatie kunnen bedrijven hun middelen effectief en op de goede manier inzetten tegen acute dreigingen”, zegt een woordvoerder van Mimecast.

Iedere maand verwerkt Mimecast de data gegenereerd door het internetverkeer en meer dan 12 miljard e-mails van meer dan 33.000 organisaties wereldwijd. Het Mimecast Threat Center analyseert deze informatie en legt de actuele security-trends bloot.

Het Mimecast Threat Center heeft al een analyse uitgebracht van een nieuw ontdekte bug in Microsoft Word. De kwetsbaarheid maakt het mogelijk om een aanval via een andere kwetsbaarheid te maskeren. Door een fout in de verwerking van een integer overflow merken securitysystemen een aanval niet op en krijgen criminelen controle over het aangevallen systeem.