Thales verkoopt bedrijfsonderdeel nCipher Security

IT-beveiligingsspecialist Thales verkoopt het bedrijfsonderdeel nCipher Security. De nieuwe eigenaar wordt waarschijnlijk Entrust Datacard, een leverancier van identiteits- en beveiligingstechnologieën.

Thales heeft een overeenkomst getekend om het onderdeel General Purpose Hardware Security Module (GP HSM) af te splitsen, zo maakte het bedrijf woensdag bekend. Dit bedrijfsonderdeel opereert sinds januari 2019 als een afzonderlijke zelfstandige onderneming binnen Thales onder de merknaam ‘nCipher Security‘.

nCipher Security zal – met een omzet van meer dan 100 miljoen euro in 2018 en meer dan 300 medewerkers – na de transactie in staat zijn om innovatieve oplossingen en diensten te blijven leveren en haar positie als marktleider te versterken, denkt Thales.

De overname van nCipher Security is echter nog niet definitief. De transactie is afhankelijk van de succesvolle afronding van de overname van Gemalto door Thales, de goedkeuring van Entrust als geschikte koper door de Europese Commissie, het Amerikaanse ministerie van Justitie, de Australian Competition and Consumer Commission en de New Zealand Commerce Commission, en de naleving van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.