MWC: Trend Micro presenteert klantbeveiliging voor telecombedrijven

IT-beveiliger Trend Micro heeft op het Mobile World Congress in Barcelona het beveiligingspakket Trend Micro Consumer Connect gepresenteerd dat speciaal bedoeld is voor telecombedrijven en hun klanten.

Telecompartners kunnen met Trend Micro Consumer Connect het digitale leven van hun klanten beschermen tegen bekende en onbekende bedreigingen door als het ware een virtuele beveiligingslaag om het apparaat van de klant te leggen. Klanten kunnen zo worden beschermd tegen ransomware, zero-day aanvallen, trojaanse paarden, cryptomining en andere online bedreigingen voor IoT-apparaten.

Trend Micro Consumer Connect combineert endpoint beveiliging met netwerk- en databeveiliging dat wordt gestuurd via het Smart Protection Network van Trend Micro. Om Consumer Connect te gebruiken installeren klanten een app op hun smartphone die inzicht en controle geeft over de beveiliging.

IoT-bedreigingen

De nieuwe bescherming is nodig met het oog op alle IoT-apparaten die met 5G aan netwerken zullen worden gekoppeld, aldus Trend Micro. Hackers zijn dol op slecht beveiligde of slecht geconfigureerde smart home-producten en gebruiken die om DDoS-aanvallen uit te voeren, om persoonsgegevens te stelen of andere aanvallen uit te voeren.

Trend Micro Consumer Connect is volgens de fabrikant voor telecombedrijven gemakkelijk schaalbaar, eenvoudig te integreren en uit te rollen of toe te voegen aan andere bestaande beveiligingsoplossingen.