Eigen Experience Center onmisbaar voor value add distributeur VideoGuard

Toen ChannelConnect eind vorig jaar het kantoor van VideoGuard in Waalwijk bezocht viel op dat er voorbereidingen werden getroffen voor een verbouwing. Dat project is afgerond en men beschikt nu over een eigen customer experience center. Product Manager & Engineer Frank Scholten en Dennis Verstraete, System Engineer, vertelden daar het volgende over.

 

 

Scholten: “Als distributeur van Genetec-oplossingen merken we dat onze resellers en ook de eindklanten meer nodig hebben dan een folder of een videopresentatie. Het aantal toepassingen dat Genetec mogelijk maakt en de specifieke klantvraag is zo divers en uitgebreid dat het veel effectiever is het gesprek aan te gaan in een demonstratieruimte waar ook echt alles aanwezig is.”

Experience center als enabler

Scholten en zijn collega’s merken dat door een echte demonstratie vragen van de klantzijde komen, die anders pas veel later in het traject zouden zijn gesteld. Dat helpt dus in een vroege fase de exacte klantbehoefte scherp geformuleerd te krijgen. Het aanbieden van een experience center sluit volgens Scholten dan ook naadloos aan op de positie en rol van VideoGuard dat value add hoog in het vaandel heeft staan. “De ruimte is een perfecte aanvulling op onze staande praktijk nog voor een bestek in de markt is gezet actief mee te denken en met de klant tot de optimale oplossing te komen. Het experience center is een enabler om onze kennis en kunde aan de markt te laten zien en te delen.”

‘Het experience center is een enabler om onze kennis en kunde aan de markt te laten zien en te delen’

Dat voor een experience center, met een oppervlak van maar liefst 100 vierkante meter, is gekozen komt ook door de ervaringen die VideoGuard met het presenteren van de oplossingen heeft. Verstraete: “We hebben een mobiele demonstratiemodule die in de markt redelijk bekend is. Die werkt goed, maar je bent beperkt in wat je kunt laten zien. Meer dan een beeldscherm past niet. Vergelijk dat met wat in dit experience center is opgesteld. Uiteraard zijn dat meerdere schermen, maar ook alle functionaliteit is werkend beschikbaar. Zo zien de bezoekers wat het unified Genetec-platform allemaal kan en er is een goed overzicht van producten van leveranciers dat hierop kan worden aangesloten. Omdat we de ruimte en de middelen hebben, kunnen we tijdens een demonstratie ook makkelijk componenten toevoegen of wijzigen.”

Samenhang

Dat laatste schijnt regelmatig voor te komen. Tijdens het gesprek en de demonstratie raken bezoekers positief onder de indruk van de samenhang van platform en componenten. Dat leidt tot vragen over het oplossen van securityvraagstukken die nog niet eerder besproken waren. “Tijdens de demonstratie blijkt dan bijvoorbeeld dat met de voorgestelde opstelling toch niet het gehele terrein wordt gemonitord. We laten dan zien hoe het wijzigen of uitbreiden van cameraposities dat probleem verhelpt.”

Het experience center is inmiddels ruim een maand in gebruik. De feedback die VideoGuard van de bezoekers krijgt is positief. Scholten: “We krijgen te horen dat de interactiviteit zeer op prijs wordt gesteld. Het feit dat het een werkende opstelling is waardoor de impact van wijzigingen en uitbreidingen direct zichtbaar is maakt veel indruk. We kunnen daarom nu al stellen dat het een onmisbaar onderdeel van ons bedrijf is.”

Altijd via het kanaal

Het experience center is met opzet ruim gedimensioneerd omdat VideoGuard meer personen tegelijk wil kunnen ontvangen. Het komt voor dat een medewerker van een reseller in de ruimte is voor een enkel vraagstuk, maar dat is de uitzondering. In de regel gaat het om een grotere groep, bestaande uit medewerkers van de resellers en de eindklant. Scholten wijst er, wellicht ten overvloede, op dat VideoGuard de ruimte niet gebruikt om er zelf eindgebruikers te ontvangen. “VideoGuard levert en communiceert altijd via het kanaal. Daar wijken we ook in dit geval niet vanaf. Er is dus altijd een reseller aanwezig als er eindgebruikers deze ruimte willen bezoeken.”

Uitbreidingen en trainingen

Dat de ruimte nu in gebruik is genomen wil niet zeggen dat daarmee dit hoofdstuk gesloten kan worden. “Een experience center kan nooit af zijn,” zegt Verstraete. “VideoGuard breidt het aantal producten dat op het Genetec unified platform is aan te sluiten steeds verder uit. Aan ons portfolio is recent nog een handvol nieuwe merken toegevoegd. De ruimte wordt overigens voor nog meer gebruikt dan de demonstraties. Hij wijst erop dat VideoGuard al langer trainingen verzorgt en faciliteert. Het eigen personeel en de resellers moeten getraind worden, zodat ze gecertificeerd zijn voor de Genetec diensten en de andere producten.

Aansluiten is niet integreren

Tijdens het gesprek valt meerdere keren het begrip unified. Aan het eind van het interview staat Scholten er nog eens langer bij stil. “Het is tegenwoordig betrekkelijk eenvoudig een videocamera met een toegangssysteem te koppelen. Dat wil echter niet zeggen dat die twee ook optimaal met elkaar kunnen communiceren. Bij Genetec is dat wel het geval. Het platform zorgt er voor dat het één systeem is. Dat heeft veel voordelen waar zowel de eindklant als de reseller baat bij heeft.” Als voorbeeld noemt hij de bediening en het overzicht. Camerasystemen en toegangssystemen met afzonderlijke beeldschermen zijn voor het unified Genetec verleden tijd. Dat scheelt fysieke ruimte en vergroot het overzicht. Minstens zo belangrijk is de beschikbaarheid. Reseller en eindklant hoeven niet bang te zijn dat een update van component A er voor zorgt dat component B daar niet meer mee kan communiceren of dat de werking van meerdere componenten negatief wordt beïnvloed. De koppeling tussen verschillende devices of systemen gaat nooit verloren, want er is geen koppeling. Het unified platform met alles wat daarop is aangesloten, is het systeem.

Deze uitleg illustreert waarom ze bij VideoGuard meer spreken over integreren dan over aansluiten en waarom Genetec de onmisbare ruggengraat is van het portfolio. Het is een softwarematig security-managementplatform dat ongekende mogelijkheden en verbeterde efficiency biedt.

Wie meer wil weten over de mogelijkheden van Genetec en voor zijn eindklanten op zoek is naar optimale oplossingen voor zowel alledaagse als unieke securityvraagstukken is van harte welkom in Waalwijk voor een kennismaking in het experience center.

ChannelConnect-VideoGuard-Experience-Room