CTG gaat AVG-compliancy diensten van INDICA aanbieden

IT-dienstenleverancier CTG Europe gaat samenwerken met het Nederlandse softwarebedrijf INDICA op het gebied van het beheren van data en de naleving van de AVG.

INDICA heeft het Data Governance & Delivery Platform ontwikkeld waarmee klanten hun data kunnen beheren, doorzoeken, rangschikken en beoordelen volgens de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

“INDICA heeft bewezen dat het gefocust is op het implementeren van een gedegen Data Legacy, Data Retention en Data Cleaning beleid”, stelt Fabienne Lens, Director Regulatory Compliance voor CTG Europe.

Voordat de samenwerking tot stand kwam, voerde CTG een uitgebreide marktstudie uit om de meest geschikte data governance & discovery-technologie te vinden. Hieruit bleek INDICA de nummer één wat betreft gebruiksvriendelijkheid, GDPR discovery- & monitoring-mogelijkheden en dashboard- en workflow-efficiëntie, aldus een gezamenlijke verklaring.

“Omdat de markt meer volledige oplossingen eist die diep in de live databronnen duiken, zullen CTG en INDICA eerst de nadruk leggen op AVG-gerelateerde onderwerpen”, reageert René Oldenbeuving, CEO van INDICA. “Zo zijn bedrijven ervan verzekerd dat hun dataprocessen niet alleen goed gedocumenteerd zijn, maar ook echt in de praktijk werken. Dit is zeker cruciaal voor ongestructureerde data, waar het merendeel van de datalekken uit ontstaan.”