‘Beveiligingssoftware voor MacOS presteert verrassend goed’

Beveiligingssoftware voor MacOS-gebruikers presteert heel goed. Dat is de belangrijkste conclusie die onderzoekers van AV-test.org stellen na een test van 12 softwarepakketten voor Apple-gebruikers.

Tijdens de test zijn 9 consumentenpakketten (Avast, Avira, Bitdefender, ESET, F-Secure, Intego, Kaspersky Lab, Symantec en Trend Micro) en 3 zakelijke beveiligingsproducten voor MacOS (Bitdefender, McAfee en SentinelOne) getest. Allemaal presteren ze heel goed, oordelen de onderzoekers. De software is getest op een systeem met MacOS High Sierra 10.13.3.

Bij de consumentenproducten werden de hoogste scores behaald door Bitdefender, Symantec en Trend Micro. Ze werden op de voet gevolgd door Kaspersky Lab.
Bij de zakelijke pakketten scoorde alleen Bitdefender de hoogste score van 18 punten. McAfee en SentinelOne eindigden op een gedeelde 2e plaats.

Noodzaak

Dat beveiligingssoftware voor MacOS noodzaak is, blijkt wel uit de statistieken. Het aantal malware-samples voor MacOS is gestegen van 27.000 stuks in 2017 tot 93.000 in 2018. Dat is een stijging van bijna 350%.