Ingram Micro investeert fors in uitbreiding aanbod Cyber Security oplossingen in EMEA

Ingram Micro heeft een aanzienlijke uitbreiding aangekondigd van zijn Cyber Security-activiteiten in West-Europa, Oost-Europa, het Midden-Oosten, Turkije en Afrika. Als toonaangevende speler in de markt voor cyberbeveiligingsoplossingen, investeert Ingram Micro stevig om zijn positie als leverancier in EMEA voor hoogwaardige, gespecialiseerde oplossingen te versnellen en te versterken.

Daarbij is Cyber Security een van de eerste doelmarkten. Het bedrijf heeft al wijdverbreide bestaande relaties met toonaangevende lokale en mondiale leveranciers en opkomende merken in de snelgroeiende Cyber Security-markt.

Om ervoor te zorgen dat het bedrijf goed gepositioneerd is om klanten en vendor-partners in heel EMEA te ondersteunen, richt Ingram Micro drie Cyber Security centres of excellence (COE) op die de regio bedienen, en die elk gespecialiseerde training, ondersteuning, managed services, solution architecting en consulting bieden. Het bestaande Dubai COE zal worden aangevuld door faciliteiten in Oost-Europa en Nederland. Dr. Ali Baghdadi, Ingram Micro senior vice president en chief country executive META, zal de nieuwe EMEA-brede Cyber Security-divisie leiden.

“Cyber Security-oplossingen zijn erg gewild in heel EMEA en Ingram Micro is goed gepositioneerd om onze vertrouwde relaties met onze klanten en leveranciers in de hele regio te benutten om aan hun behoeften te voldoen”, aldus Mark Snider, executive vice president van Ingram Micro en group president EMEA. “We doen aanzienlijke investeringen in de hele regio, en in onze go-to-market-mogelijkheden, om deze business uit te bouwen en we verheugen ons erop snel de voorkeursleverancier te worden voor Cyber Security-oplossingen in EMEA.”

Sabine Howest, Vice President Global Partner Engagement bij Ingram Micro, zegt: “Dit is een spannende tijd voor Ingram Micro en onze zakelijke partners, omdat we extra stappen zetten in de uitvoering van onze wereldwijde strategie om hoogwaardige specialistische oplossingen in alle regio’s te ondersteunen. We willen overal in de wereld investeren om ervoor te zorgen dat onze partners toegang hebben tot de nieuwste technologieën, inclusief een volledige reeks ondersteuningsmogelijkheden om hen te helpen de winstgevendheid van hun bedrijf te laten groeien.”

“Ik kijk ernaar uit om ons team te leiden bij de uitbouw van deze business in EMEA,” zei Baghdadi. “We zijn content met onze succesvolle Cyber Security business in diverse regio’s wereldwijd en we zullen nauw samenwerken met onze collega’s om best practices te delen, inclusief strategieën om onze partners te helpen eenvoudig uit te breiden naar deze hoogwaardige markt. We gaan ook gebruikmaken van onze eigen Ingram Micro Cloud Marketplace, waardoor onze klanten beveiligingsservices op abonnementsbasis kunnen verkrijgen en waardoor we tegelijkertijd meer dan drie miljoen actieve abonnees bereikbaar maken voor onze Cyber Security-leveranciers.”

Meer informatie: www.ingrammicro.nl