Gemalto levert opsporingstechnologieën aan politie in Uganda

Technologie van digitale beveiliger Gemalto gaat de politie in Uganda helpen om misdaden op te lossen en vingerafdrukken van verdachten te nemen en op te slaan.

Gemalto levert twee systemen aan de Ugandese politie. Het gaat om Cogent Automated Biometric Identification System (CABIS) en de LiveScan-technologie. Dit moet de politie helpen om misdaden op te lossen dankzij het elektronisch verzamelen en opslaan van vingerafdrukken, handpalmafdrukken en gezichtsfoto’s.

Ook wordt er een proef gedaan met de mobiele biometrische identificatie-oplossing van Gemalto. Hierbij wordt het mogelijk met een smartphone een vingerafdruk af te nemen bij verdachten. Deze gegevens worden vervolgens veilig toegevoegd aan het CABIS-systeem waar naar gelijkende vinegrafdrukken wordt gezocht. De agent in kwestie krijgt direct via zijn mobiel uitsluitsel of de afgenomen vingerafdruk al in het CABIS-systeem voorkomt.

De oplossingen van Gemalto worden geïnstalleerd door de lokale partner ISSUL.