Defender for IoT is nieuwe IoT-beveiliging van Extreme Networks

Extreme Networks heeft een beveiligingsoplossing voor IoT-apparaten geïntroduceerd. Defender for IoT moet volgens de netwerkbeveiliger ook gebruikt kunnen worden in organisaties waar personeel rondloopt zonder diepgaande technische kennis.

Defender for IoT beveiligt IoT-apparaten en netwerken door vaste en draadloze IoT-apparatuur te isoleren en te beschermen tegen cyberaanvallen.

Bij veel IoT-apparaten ontbreekt een goede beveiliging. Daarnaast worden ze vaak geïmplementeerd in een plat of niet-gesegmenteerd netwerk, wat inhoudt dat wanneer er een lek plaatsvindt, de aanvaller toegang krijgt tot gevoelige delen van het netwerk.

Defender for IoT werkt als een soort extra fysieke stekker. Gebruikers steken de Defender Adapter simpelweg in een ethernetaansluiting en laten de bijbehorende applicatie draaien. De Defender-applicatie leert de typische verkeerspatronen van de netwerkapparaten herkennen en genereert op dynamische wijze een securitypolicy die vaststelt waar een apparaat mee communiceert en hoe het communiceert. Hierdoor ontstaat geautomatiseerde beveiliging voor het randnetwerk. Zodra de eerste profielen van de apparaten zijn gegenereerd, plaats het personeel de adapter heel eenvoudig tussen het apparaat en het netwerk, en passen ze het relevante security-profiel toe met behulp van een simpel dropdownmenu.

Defender for IoT van Extreme Networks is onderdeel van de Smart OmniEdg-oplossing. Wanneer de oplossing wordt verbonden met de Smart OmniEdge-applicaties voor inzicht en analytics, kunnen gebruikers de communicatie van het IoT-apparaat beheren en ervoor zorgen dat ze alleen communiceren met de juiste middelen.