Sophos vernieuwt consumentenpakket Sophos Home

IT-beveiligingsbedrijf Sophos heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn beveiligingssoftware voor consumenten. Sophos Home is nu uitgerust met nog meer functies die eerder alleen in grootzakelijke producten zaten.

Hoewel cybercriminelen vaak uit zijn op het grote geld, worden consumenten ook soms slachtoffer van malware zoals ransomware en phishing. De nieuwe versie Sophos Home moet thuisgebruikers betere bescherming bieden en vooral eenvoudig in gebruik zijn.

Opvallend aan de software is dat het dezelfde mogelijkheden bevat als het enterprise product van Sophos, Intercept X. Dit houdt onder meer in dat de software bekende en onbekende malware detecteert en blokkeert voordat het kan toeslaan.

Ook is de software nu uitgerust met real-time bescherming tegen exploits die het gemunt hebben op applicaties of het besturingssysteem. Dit weerhoudt criminelen er bijvoorbeeld van om vertrouwde apps te misbruiken of om nog niet gepatchte kwetsbaarheden op de pc te gebruiken om bijvoorbeeld persoonlijke informatie te stelen.

Tot slot heeft de software een vernieuwd design. Sophos Home is beschikbaar als gratis versie en betaald.