Fujitsu en CompLions-GRC werken samen aan privacy- en securitydiensten

CompLions-GRC heeft een samenwerkingsovereenkomst met Fujitsu waarmee laatstgenoemde haar privacy- en securityaanbod voor de Nederlandse markt kan uitbreiden met GRCcontrol. Dit is een tool voor het goed en efficiënt managen van ISMS, AVG en certificeringsvraagstukken.

CompLions-GRC is een Nederlandse softwarebedrijf op het gebied van Governance, Risk-, Compliance-, Privacy- en Certificerings-tooling. Volgens CEO Frans Broekhof van CompLions-GRC levert het bedrijf met GRCcontrol een complete GRC-Tool voor het efficiënte beheersen van de processen die nodig zijn om te voldoen aan onder andere recente AVG/GDPR-privacywetgeving. “De software biedt tevens de mogelijkheid alle taken rondom informatiebeveiliging binnen een Information Security Management System (ISMS) op te zetten en vast te leggen in een digitaal dossier”, aldus Broekhof. “Het is een SaaS-oplossing die zich uitstekend met andere diensten laat integreren. Fujitsu heeft een Managed Service klantenbestand dat perfect aansluit op onze dienstverlening. De CompLions-GRC, GRC-tooling is bijzonder geschikt voor organisaties waar Governance, Risk, Compliance en Security in combinatie met efficiency en kwaliteitsverbetering serieus genomen worden”.

Besparing

Rudolph Bos, Head of Enterprise and Cyber Security bij Fujitsu: “Door de toenemende wet- en regelgeving op het gebied van beveiliging, privacy en IT-beheersing neemt de behoefte aan strak geautomatiseerde processen toe. Het inzetten van spreadsheets voldoet niet langer. Wij willen onze klanten die deze werkzaamheden aan ons hebben uitbesteed optimaal ondersteunen met pragmatische tools zodat zij daadwerkelijk op alle vlakken in control komen en blijven.”

Overlap

De slimme applicatie van GRCcontrol kan de overlap in regelgeving direct meenemen. “Wij hebben een uitgebreide marktverkenning gedaan alvorens wij strategisch gekozen hebben voor CompLions-GRC”, aldus Rudolph Bos van Fujitsu. “Er zijn veel zogenaamde ‘point solutions’ maar geen is een oplossing waarbij gemiddeld 70% van kosten kan worden bespaard doordat dubbele werkzaamheden worden geëlimineerd. “Dit komt onze klanten ten goede.”

Bron: CompLions-GRC