Steeds meer sites getroffen door DDoS-aanval

Steeds meer websites worden het doelwit van DDoS-aanvallen. Dat concludeert de SIDN op basis van een onderzoek dat de .nl-registry samen met de NBIP, de brancheorganisatie voor internetproviders, heeft uitgevoerd.

In 2018 is het aantal websites dat werd getroffen door een DDoS-aanval met 15% gestegen. Opvallend daarbij is dat e-commercesites in de maand december vaak worden bestookt.

Ruim 2.500 unieke webshops werden in december 2018 getroffen. Zakelijke websites zonder webshop en particuliere websites werden minder vaak getroffen in de afgelopen maand.

Volgens de SIDN zijn er uitstekende verdedigingsmaatregelen beschikbaar om je (bedrijfs)website te beschermen tegen DDoS-aanvallen. ″Je registrar of provider kan je informeren over de maatregelen die hij al genomen heeft. Daarnaast adviseren wij ondernemers altijd aangifte te doen.″