G DATA sluit zich aan bij Cybersecurity Tech Accord

G DATA is lid geworden van het Cybersecurity Tech Accord, een wereldwijd initiatief van meer dan 60 internationale bedrijven die streven naar een veiligere online wereld. Daarnaast is het ook de bedoeling om met het Cybersecurity Tech Accord onderlinge samenwerking te bevorderen.

Voor G DATA is het ‘vanzelfsprekend’ om dit initiatief te steunen, zo verklaart Eddy Willems, Security Evangelist bij G DATA.“De strijd tegen cybercriminaliteit wordt steeds belangrijker in onze digitale wereld en is tegenwoordig een taak voor de gehele samenleving.”

In 2011 heeft G DATA een TeleTrust commitment getekend. Het resultaat is een ‘no backdoor’-garantie, waarmee G DATA garandeert dat eventuele lekken in zijn beveiligingsproducten niet beschikbaar worden gesteld aan veiligheidsdiensten. Daarnaast belooft G DATA dat het verzamelen van persoonlijke informatie en telemetriedata tot een minimum beperkt blijft en dat alle informatie bovendien in Europa wordt opgeslagen en verwerkt.