Fusie Gemalto en Thales bijna rond

Het lijkt erop dat de fusie tussen Gemalto en Thales doorgaat. De twee bedrijven hebben inmiddels van de meeste autoriteiten goedkeuring gekregen.

Thales en Gemalto gaven op 27 maart aan hun krachten te willen bundelen met een fusie. Thales biedt aandeelhouders 51 euro voor elk Gemalto-aandeel. Er zijn echter 14 autoriteiten die zich over de transactie moeten uitspreken. 9 van de 14 autoriteiten hebben inmiddels groen licht gegeven. De goedkeuring komt onder meer van de Europese Unie, China, Israël, Zuid-Afrika en Turkije.

Alleen de autoriteiten in Australië, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten moeten nog uitsluitsel geven. Ook moet Rusland nog goedkeuring geven over deze ‘buitenlandse investering’. De verwachting is dat er in het eerste kwartaal van 2019 bericht komt van deze overige instanties.

Als de transactie doorgaat, ontstaat er een reus in de cybersecurity-markt. Thales telt zo’n 65.000 medewerkers in 56 landen en behaalde in 2017 een omzet van bijna 16 miljard euro. Gemalto heeft wereldwijd ongeveer 15.000 medewerkers en behaalde in 2017 een omzet van circa 3 miljard euro. Het van oorsprong Franse bedrijf bestaat uit 112 kantoren, 43 datacenters en 30 R&D centers verdeeld over 48 landen.