Lifesize als eerste met videoconferencing in 4K

Lifesize introduceert met de Icon 700 een videoconferencing-systeem dat video kan verwerken in 4K-resolutie. Het bedrijf is de eerste en tot op heden enige leverancier die dit aanbiedt. Verder heeft Lifesize een nieuwe wereldwijde architectuur van clouddiensten aangekondigd. Lifesize wordt in Nederland gedistribueerd door Exertis.

Het nieuwe systeem en de cloudoplossing vormen naar eigen zeggen het vlaggenschip van een reeks nieuwe volgende generatie Lifesize-producten. De Lifesize Icon 700 is wereldwijd het eerste videoconferencing-systeem met 4K-video, maar ondersteunt ook full motion 4K-data-sharing en biedt een ongeëvenaarde gebruikerservaring.

De wereldwijde architectuur van 4K-clouddiensten en het videoconferencing-systeem Icon 700, met full motion data-sharing in 4K en eersteklas geluidskwaliteit, leveren de absoluut beste videoconferencing-ervaring op de markt. Met een prijs van 7.139 euro is de Icon 700 volgens Lifesize een future proof 4K-oplossing voor de prijs van concurrerende systemen met een resolutie van 720p.

Missiekritisch

Volgens CEO Craig Malloy van Lifesize vertrouwen bedrijven en hun werknemers vandaag de dag ook voor hun missiekritische communicatie op videoconferencing. “Het doel van deze Lifesize-oplossingen is het uitdagen van de gevestigde orde die een ‘goed genoeg’ kwaliteit biedt”, aldus Malloy. “We willen een meer dan persoonlijke vergaderomgeving creëren die de stress, tijd en geldverspilling van het pendelen van en naar meetings elimineert. Het nieuwe aanbod helpt gebruikers bij het face-to-face contact met klanten, kennismakingsgesprekken met nieuwe klanten en om de interne communicatiecultuur te versterken. Mensen kunnen nu in elk gesprek het beste van zichzelf presenteren.”

Bron: Exertis