Inside Secure neemt beveiliger videocontent over

IT-beveiligingsleverancier Inside Secure neemt voor 143 miljoen dollar (125,6 miljoen euro) het Amerikaanse Verimatrix over.

Verimatrix levert softwarebeveiliging voor videodiensten en telt meer dan 300 werknemers in 20 landen. Het bedrijf behaalde in het afgelopen jaar een omzet van ruim 78 miljoen dollar en een EBITDA-resultaat van 14,5 miljoen dollar.

Met de overname krijgt Inside Secure, dat ook een vestiging in Amsterdam heeft, een sterker portfolio op het gebied van beveiliging van big data analyses, multi-device omgevingen en videocontent.

“Deze transactie maakt een geweldige combinatie mogelijk van technologieën en expertise waardoor twee gerespecteerde marktspelers bij elkaar worden gebracht. Het is spannend om een bedrijf te creëren met een dergelijke duidelijke focus, een wereldwijde aanwezigheid en een diepgaande expertise in de toepassingen van beveiliging en analyse in kritieke marktsegmenten”, verklaart Tom Munro, CEO van Verimatrix, Inc.

Als het goed is, wordt de overname in het eerste kwartaal van 2019 formeel afgerond.