HTC Exodus 1 inclusief veilige wallet Zion te koop met cryptocurrency

De nieuwe Exodus 1 van HTC kan ook met de cryptocurrencies Bitcoin, Ethereum en Litecoin worden aangeschaft, meldt de leverancier. Het toestel is het eerste telefoon in het Exodus-project. HTC lanceert op het toestel ook de veilige wallet (portefeuille) op basis van de blockchain Zion.

Ontwikkelaar Charlie Lee van Litecoin is de grondlegger van cryptocurrency Litecoin en neemt ook als adviseur deel aan het HTC Exodus-team. Lee is blij dat de HTC Exodus 1 nu met Litecoin kan worden gekocht. “Sinds de creatie van de cryptocurrency was mijn visie voor Litecoin om de distributie van valuta te vergroten en het als een fundament voor veilige transacties wereldwijd te gebruiken”, aldus Lee. “Met het Exodus 1 project breidt HTC de cryptotechnologie uit naar de mobiele telefoon en doet dit op een manier die de gebruikersinformatie en portefeuilles beschermt.”

Veilige wallet

De HTC Exodus 1 heeft naar eigen zeggen de prestaties en het design van een HTC vlaggenschip-smartphone waaronder de bedieningslaag ‘Secure Enclave’ die onafhankelijk is van Android. Exodus 1 kan crypto-sleutels van gebruikers veilig opslaan.

“Met een ingebouwde hardware wallet op een Android-telefoon markeert de HTC Exodus 1 een nieuw begin. Dankzij deze combinatie hebben gebruikers immers ook al hun privésleutels in bezit”, zegt Phil Chen, Chief Crypto Officer van HTC. “Alleen als gebruikers het volledige eigendom van hun eigen sleutels hebben, kunnen we echte decentralisatie bewerkstelligen. Dit is een essentiële eerste stap naar het beschermen van gebruikers. Dit is dan ook als een opstapje naar hoe mensen hun eigen digitale middelen en digitale identiteiten in hun eigen zakken kunnen meenemen.”

Bron: HTC