‘Grote ondernemingen minder vaak slachtoffer van hackers’

Organisaties die minder dan 1000 medewerkers hebben, hebben vijf keer vaker te maken met beveiligingsincidenten dan grotere organisaties.

Dat is een conclusie die cybersecurity provider SecureLink trekt uit hun jaarrapport dat binnenkort verschijnt.

SecureLink heeft ongeveer een kwart miljoen beveiligings-events geanalyseerd en komt tot de conclusie dat kleine en middelgrote organisaties veel vaker slachtoffer van cybercriminaliteit dan grote ondernemingen.

Ook worden cyberaanvallen steeds vaker maatwerk, dus toegespitst op het soort bedrijf dat onder vuur wordt genomen. Een gevolg is dat de impact van cyberaanvallen daardoor wel groter wordt. Nu legt ongeveer 16% van de aanvallen een bedrijf helemaal lam. In 2016 was dat nog 8%.