Nutanix introduceert nieuwe diensten voor multi-cloudomgevingen

Nutanix heeft een nieuwe reeks oplossingen gepresenteerd voor diverse cloud-omgevingen. De Xi Cloud Services kunnen zorgen voor een uniforme infrastructuur waardoor IT-teams makkelijker applicaties kunnen draaien op een geschikt platform. Het dienstenpakket bestaat uit vijf verschillende oplossingen. 

De diensten vormen een antwoord op de vraag vanuit IT-afdelingen om workloads goed te kunnen verdelen in een hybride cloudoplossing. Onderzoek door Nutanix toont aan dat het aantal enterprise-workloads dat in zowel private als publieke clouds draait de komende twee jaar met bijna 20 procent zal stijgen. Xi Cloud Services moet het voor bedrijven makkelijker maken om cloud-services te integreren in een multicloud-implementatie. Het is de bedoeling dat lijnen tussen clouds vervagen waardoor applicaties en data naadloos over meerdere clouds kunnen worden gebruikt.

Onderdeel van het nieuwe aanbod is Xi Leap. Dit is een kant-en-klare service om applicaties en data te beschermen binnen een Nutanix-omgeving, zonder aparte infrastructuur aan te hoeven schaffen. Klanten kunnen eenvoudige virtuele machines (VM) selecteren en bescherming instellen. De VM’s worden op de achtergrond gerepliceerd om te kunnen herstellen bij fouten.

Nutanix geeft onderstaand overzicht van de nieuwe diensten:

Xi Leap – Op cloud gebaseerde disaster recovery (DR)-services om kritieke bedrijfsapplicaties en -gegevens te beschermen. Leap-services worden rechtstreeks in Nutanix Prism ingeschakeld voor een volledig geïntegreerde publieke en private cloud-ervaring.

Xi Frame – Uniek desktop-as-a-service-platform, volledig nieuw gebouwd voor cloud-implementatie, en integreert nu role-based toegangscontrole.

Xi Beam – Een tool voor optimalisatie en beheer van multi-cloudkosten waarmee klanten kosten kunnen verlagen en cloud-beveiliging kunnen verbeteren op alle platforms, zowel publiek als private.

Xi Epoch – Een observatie- en monitoringoplossing voor multicloud-applicaties die een Google Maps-achtige weergave biedt van applicaties om prestatiebottlenecks en beschikbaarheidsproblemen in elke cloud-omgeving te bepalen.

Xi IoT – Een intelligent edge computing-platform dat realtime verwerking van sensor en device data-pipelines uitvoert, en op intelligente wijze gefilterde gegevens terugstuurt naar het cloud-platform naar keuze van een klant voor langetermijnbeslissingen. Klanten kunnen hierdoor de complexiteit verminderen van de implementatie en het beheer van edge-locaties, terwijl ze meer waarde halen uit gegevens van de edge.