Comodo SSL wordt Sectigo SSL

Comodo CA, een van de bekende Certificate Authorities (CA’s), heet sinds kort Sectigo. De naamsverandering is het gevolg van een overname.

Comodo CA is een van de bekendste uitgevers van SSL-certificaten. Het werd ongeveer een jaar geleden overgenomen door investeerder Francisco Partners. De nieuwe naam moet het bedrijf onderscheidend maken in de markt. Ook is het bedoeld om het verleden van zich af te schudden.

Comodo blijft namelijk als beveiligingsbedrijf wel bestaan. Die onderneming heet voortaan Comodo Cyber Security. Om aan de nieuwe naam te wennen, wordt de oude naam Comodo CA ook nog een tijdje gebruikt, maar dan in combinatie van de nieuwe naam: Sectigo, formerly known as Comodo CA.

Voor website-eigenaren met een SSL-certificaat van Comodo CA, betekent het ook dat de naam gewijzigd zal worden in Sectigo SSL. Verder verandert er niets, aldus het bedrijf.

Vanaf november 2019 zal de naam Comodo CA helemaal uitgefaseerd zijn, en wordt alleen nog Sectigo gebruikt.