Herfst-update Windows 10 geeft soms problemen

Microsoft erkent dat de uitrol van de grote herfst-update van Windows 10 voor bepaalde gebruikers problemen geeft. Het gaat onder meer om bedrijven met een vpn-client van F5 Networks of software van Trend Micro. Ook zijn er problemen met het gebruik van de update in combinatie van iCloud.

De grote update van Windows 10 (release 1809) blijkt niet goed overweg te kunnen met vpn-clients van F5 Networks. Na installatie kunnen gebruikers op een vpn-client mogelijk geen verbinding met externe adressen krijgen. F5 is bekend met het probleem.

Ook OfficeScan en Worry-Free Business Security van Trend Micro kan problemen geven bij gebruikers die de herfst-update proberen te installeren. De uitrol van de update wordt geblokkeerd totdat Trend Micro met een patch komt, meldt Microsoft.

En dat is nog niet alles. Windows 10-gebruikers die de update reeds hebben geïnstalleerd met iCloud. Het blijkt dat de cloud-app van Apple niet goed meer werkt, schrijft AG Connect. Het automatisch synchroniseren en bijwerken van foto’s functioneert niet meer goed. Gebruikers van Windows 10 die na de grote Windows-update de iCloud-app van Apple willen installeren, kunnen dat vooralsnog dus niet.