Kappa Data: Groeien dankzij exclusief contract met Cylance

Patrick Casteels en Nick Leman van Kappa Data

De Belgische distributeur Kappa Data is al vijf jaar actief op de Nederlandse markt. Vanuit Rijswijk bedient het bedrijf al 150 partners met producten van onder meer Aerohive, Lancom en Barracuda. Dankzij nieuwe producten van Cylance, OneSpan en de bestaande leverancier Barracuda wil de distributeur verder groeien.

 

De focus van Kappa Data ligt op security- producten. Zo werd recent een exclusief Benelux-contract gesloten met Cylance. Managing Partner Patrick Casteels: “Dit is een Amerikaanse leverancier van endpoint- security. Traditionele beveiligingssoftware van bijvoorbeeld Kaspersky, McAfee of Symantec werkt met virusdefinities. Als de software niet up-to-date is, heeft een nieuw virus vrij spel. Cylance kiest voor een hele nieuwe aanpak gebaseerd op machine learning en artificiële intelligentie (AI).”

Geen virus-updates

Nick Leeman

“Door ongebruikelijke patronen in het verkeer te herkennen, kan een aanval worden afgewend, nog voordat er schade is aangericht”, vult Product & Marketing Manager Nick Leman aan. “Virus-updates zijn niet nodig. Dankzij AI herkent Cylance de malware vooraleer die schade kan aanrichten.” Kappa Data levert de software al aan een groot boekingskantoor en een internationaal meubelbedrijf. “De oplossing is interessant vanaf 200 clients”, vervolgt Casteels. “Om false positives te vermijden gaat de software eerst in een soort leermodus, waarbij de integrator de software steeds fijner afstelt om te komen tot een resultaat van optimale beveiliging. Als authorised trainingcenter levert Kappa Data de integrators de nodige expertise om dit proces te realiseren.”

Patrick Casteels

Een ander nieuw product bij Kappa Data wordt geleverd door Barracuda Networks, waarmee de distributeur al langer samenwerkt. Casteels: “Afgelopen negen jaar hebben we al tienduizenden firewalls geleverd. Bijzonder is de firewall- oplossing van Barracuda die zowel in de cloud als on premise werkt, en dit allemaal beheerd vanuit dezelfde console. Nieuw is de ‘Barracuda Total Protection E-mail Bundle’ die je niet alleen beschermd tegen malware maar ook tegen phishing en CEO-fraude. Steeds vaker sturen hackers gericht een mail aan financieel verantwoordelijken met bijvoorbeeld het verzoek een factuur te voldoen. Deze oplossing van Barracuda houdt niet alleen dit soort mails tegen maar bevat ook een trainingsmodule waarin de medewerkers van een bedrijf dit soort mails leren herkennen.”

Dubbele authenticatie

Tot slot heeft Kappa Data sinds enige tijd OneSpan (voorheen Vasco Data Security) toegevoegd aan het portfolio. Dit bedrijf levert een oplossing voor identitymanagement. Casteels: “Voordeel van OneSpan is dat je de oplossing lokaal installeert. Je bent dus niet afhankelijk van een derde partij om de identiteit te controleren. OneSpan werkt met dubbele authenticatie om toegang te verifiëren.”

Kappa Data levert zijn producten en diensten uitsluitend via partners. “We willen graag meer partners rekruteren”, zegt Casteels. “Ons portfolio biedt daartoe veel mogelijkheden. We werken met partners die zich veel met security bezighouden. Dat kan een SMB-reseller zijn, maar ook resellers die zijn gericht op enterprise of overheid. We ondersteunen partners op verschillende manieren. We hebben zowel in Nederland als België trainingscentra. Ook ondersteunen we bij installatie, kunnen proofs of concept opzetten en demo’s geven, wat ons profiel als toegevoegde waarde distributeur duidelijk onderschrijft.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Security Dossier 2018 van ChannelConnect]

Lees het artikel hier in PDF