Arrow ECS: Hoe digitaler de wereld, des te belangrijker de security

Mark Louis Heijman, Director Sales, Marketing & Services van Arrow ECS

In een digitale wereld is het belang van security groter dan ooit. De gevolgen van een datalek of een aanval zijn in potentie enorm. Enorme boetes, grote reputatieschade, verstoorde beschikbaarheid van bedrijfskritische applicaties en processen, maar ook de concurrentiepositie staan op het spel.

 

“Voor de vele uitdagingen op het gebied van security heeft Arrow bijna altijd een oplossing”, zegt Mark Louis Heijman, Director Sales, Marketing & Services bij Arrow ECS. “Zo is Fortinet een vendor die op bijna elk terrein een beveiligingsoplossing biedt, maar daarnaast vertegenwoordigen we diverse leveranciers die zich richten op één of meerdere deelgebieden binnen security, zoals Checkpoint, F5, RSA, FireEye, Ixia, NetScoute, Forescout, Trend Micro, Gemalto + Thales, Forcepoint en Microfocus. Door de functionele diensten en services van onze fabrikanten te combineren kunnen wij resellers en hun klanten een zo optimaal mogelijke beveiliging bieden in de digitale wereld: bedrijven, medewerkers, leveranciers, klanten maar ook IoT-apparaten en kunstmatige intelligentie (AI) als beveiligingssoftware. AI wordt volgens ons steeds belangrijker.”

Ontwikkelingen zorgen voor uitdagingen

Mark Louis Heijman

Heijman: “De ontwikkelingen in technologie zijn divers en constant. Dat biedt kansen voor nieuwe oplossingen, maar brengt tegelijk de nodige securityuitdagingen met zich mee. Een van die uitdagingen is dat IT-landschappen steeds verder worden gedecentraliseerd, met hybride constructies en vele leveranciers. En wanneer je, zoals wij met onze afdeling Components doen, ook apparaten met elkaar laat praten, nemen de potentiele risico’s toe. Dat vraagt om vendoren die in staat zijn om overkoepelende securityoplossingen, inclusief management- dashboard te leveren. Fortinet is zo’n fabrikant met een compleet portfolio beveiligingsoplossingen (Security Fabric) voor het (bedrijfs)netwerk, cloud- en web- omgevingen, communicatiemiddelen, mail, interne en externe bedreigingen, IoT-connectiviteit, een management- en analyseplatform én beveiliging op basis van Artificial Intelligence.”

Netwerkbeveiliging

Heijman: “Een andere uitdaging is nog steeds netwerkbeveiliging. Recent hebben we Algosec toegevoegd aan ons portfolio. Deze oplossing maakt het voor kwaadwillende partijen een stuk lastiger om in te breken in het netwerk dankzij geautomatiseerd firewallmanagement. AlgoSec automatiseert op intelligente wijze het beheer van netwerkbeveiliging via cloud, SDN en on-premise-netwerken en is daarmee bij uitstek ook geschikt voor MSP’s. Vanaf één beeldscherm heb je automatisch inzicht in alle connectiviteitsvereisten, kun je proactief risico’s analyseren en op intelligente wijze uitgebreide beveiligingswijzigingen automatiseren, zero-touch en naadloos georkestreerd in elke omgeving.”

“Human behaviour – menselijk gedrag – is vaak een zwakke schakel in security. Denk aan de post-it-memo met wachtwoorden die aan de binnenkant van de kastdeur is geplakt”, vervolgt Heijman. “Zogenaamde ‘insider threats’ nemen toe en compromitteren de integriteit van gevoelige data. BYOD en flexwerkers vergroten de risico’s. Security is zo breed geworden dat het elk facet van een organisatie raakt, waardoor het belang van bijvoorbeeld sterke user authenticatie en VPN toeneemt. Wij werken daarvoor samen met merken als Checkpoint, FireEye, Forcepoint, Fortinet, RSA en Trend Micro.”

Samenwerking essentieel

“In de nieuwe landschappen, waarin je een sensor wilt laten praten met een gateway, die vervolgens weer met een cloud moet praten, is ook beveiliging nodig, maar die bestaat nog niet. Dus zoeken we in samenwerking met vendoren en partners naar oplossingen die beveiligd verkeer tussen sensor en gebruikers-app mogelijk maakt. Samenwerking van alle partijen, fabrikanten, channelpartners én eindgebruikers, is essentieel voor adequate security. Daar handelen wij – en ons portfolio – ook naar. We zijn constant in gesprek met partners over het ondersteunen van hun strategische doelstellingen en samen nieuwe diensten en oplossingen ontwikkelen, niet alleen in security maar ook op tal van andere gebieden.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Security Dossier 2018 van ChannelConnect]

Lees het artikel hier in PDF