Belgische overheid heeft vertrouwen in Kaspersky software

De Belgische overheid ziet geen reden om te stoppen met het gebruik van antivirussoftware van Kaspersky Lab. Dat heeft de Belgische premier Charles Michel in de Kamer gezegd, aldus de Belgische krant De Tijd.

De Amerikaanse regering besloot eind vorig jaar een verbod uit te vaardigen voor het gebruik van Kaspersky anitvirusproducten door overheidsdiensten uit angst voor mogelijke spionage door de Russische overheid. Dit voorbeeld werd direct gevolgd door Groot-Brittannië.

En ook Nederland nam in het voorjaar uit voorzorg het besluit om Kaspersky antivirussoftware uit te faseren bij overheidsinstellingen. Dit tot grote woede van Kaspersky Benelux.
België volgt die trend dus niet. Het Belgische Centrum voor Cybersecurity zegt over ‘geen enkele objectieve technische informatie of onafhankelijke studies te beschikken die aantonen dat de toepassingen van Kaspersky Lab kwaadaardig zijn of een dreiging betekenen’.