Avast stopt ondersteuning van Windows XP en Vista

Antivirussoftwaremaker Avast stopt per 1 januari 2019 met de ondersteuning van beveiligingssoftware voor gebruikers met Windows XP en Windows Vista.

Alle Avast-gebruikers die de genoemde besturingssystemen nog gebruiken, wordt geadviseerd om over te stappen naar de laatste nieuwe versie van Windows 10.

Avast-software blijft na 1 januari nog wel werken op Windows XP en Vista en zelfs de virusdefinities worden nog geüpdatet. Avast vindt het werken met een dergelijk verouderd besturingssysteem niet meer verantwoord omdat gebruikers met XP en Vista een verhoogd risico lopen om slachtoffer te worden van cybercriminelen.

De vraag van gebruikers met XP of Vista is de laatste jaren al flink gedaald door de opkomst van Windows 7 en Windows 10. Volgens schattingen werkt ongeveer 0,4% van alle internetters nog met XP of Vista.