Datto blijft groeien in Europa

Tijdens de Europese partnerconferentie DattoCon in Barcelona heeft securityleverancier Datto, die werkt via een netwerk van ruim 14.000 MSP’s wereldwijd, bekend gemaakt uitzonderlijk hard te groeien in de EMEA-regio, waar het bedrijf via inmiddels ruim 3.000 MSP-partners kleine en middelgrote bedrijven bedient.

Datto investeert in de EMEA-regio onder meer in een uitgebreide hoeveelheid productmanagementteams en in medewerkers die zich specifiek richten op het creëren van producten, dienstverlening en de support aan Datto-partners in EMEA. Momenteel heeft Datto in deze regio veertig vacatures uitstaan.

Sinds begin van het jaar heeft Datto in EMEA 750 nieuwe partners opgetekend, wat resulteert in een groei van veertig procent jaar op jaar. Met meer dan 125 partnerevents in onder meer Kaapstad, München en Barcelona blijft Datto zich inzetten voor zijn partners in de regio. Datto heeft in Europa inmiddels meer dan 230 werknemers verspreid over zeven kantoren. Naast de datacenters in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en IJsland investeerde Datto begin 2018 in een nieuw datacenter in het Verenigd Koninkrijk en opent het in de eerste helft van 2019 en nieuw datacenter in Duitsland. Het doel is om Europese klanten vóór de Brexit te migreren, wat laat zien dat Datto betrokken blijft en bereid is te investeren in zijn dienstverlening in de EMEA-regio.

Midden- en kleinbedrijven besteden steeds vaker hun IT-behoeften uit aan MSP’s vanwege aanhoudende technologie-investeringen en strengere datawetgeving. Dit biedt groeikansen voor MSP’s. MarketsandMarkets’ Managed Services Market Forecast 2017-2022 voorspelt dat mkb-organisaties wereldwijd in 2022 meer dan 72 miljard dollar zullen uitgeven aan managed IT-services. In 2022 is dit bedrag naar verwachting 72 miljard US dollars. De EMEA-cijfers zijn al net zo indrukwekkend, daar groeit de investering in managed services van 10 miljard dollar dit jaar naar 18 miljard dollar in 2022.

“Bij Datto zet iedere medewerker zich in voor onze MSP-partners”, zei Tim Weller, President en COO van Datto. “We investeren veel in de EMEA-markt en willen onze partners voorzien van de meest innovatieve oplossingen waarmee ze tegemoet kunnen komen aan de behoeften van hun klanten – zowel nu als in de toekomst. De toegenomen vraag die we in de gehele regio ervaren, is een blijk van waardering voor onze oplossingen. Daarnaast laat het zien dat onze fusie met Autotask Datto heeft geholpen om te voldoen aan de branchebehoeften aan de hand van innovatie.”

Meer informatie: www.datto.com