Gemalto kijkt uit naar telefoons met beveiligde virtuele simkaart

Chipbeveiliger Gemalto lijkt zijn diensten waarmee virtuele simkaarten (e-sim’s) kunnen worden beveiligd, te kunnen verkopen. De technologie is beschikbaar in de nieuwste generatie iPhones en ook Samsung gaat het volgens geruchten in de nieuwe telefoons opnemen, schrijft Gemalto bij de aankondiging van de kwartaalcijfers (pdf).

De technologie om virtuele simkaarten in mobiele telefoons te beveiligen bestaat al lang, maar telecombedrijven en telefoonproducenten aarzelden lang met invoering ervan. Nu lijkt daar verandering in te komen, meldt het FD maandag.

Gemalto beveiligt naast simkaarten ook onder meer paspoorten en bankpassen. In de komende maanden levert Gemalto onder meer de eerste nieuwe Britse paspoorten.
Gemalto, dat zo’n 15.000 medewerkers telt, zit in het proces om overgenomen te worden door het eveneens Franse concern Thales. De overeenkomst werd eind vorig jaar aangekondigd, maar moet nog steeds worden goedgekeurd door marktautoriteiten. De bedrijven verwachten nu dat dit in het eerste kwartaal van 2019 zal gebeuren.

Als de overname doorgaat, zal Gemalto ook van de Amsterdamse beurs verdwijnen.