Contec: We doen alles voor de maximale security van onze klanten

Petra Venekatte en Thomas Calf van Contec

Contec is een value added distributeur van IT-beveiligingsoplossingen in de Benelux en gelooft dat gebruikers het maximale uit hun IT-security moeten kunnen halen. Het portfolio bestaat enkel uit producten waar intern veel ervaring mee is opgedaan. Zoals de next- generation intelligente firewall van Hillstone Networks, de multi-vector virusbescherming van Webroot en het in eigen huis ontwikkelde file-sharing product FileCap.

 

“We hebben FileCap in eigen huis ontwikkeld als antwoord op programma’s zoals WeTransfer of Dropbox”, opent Thomas Calf, Accountmanager bij Contec het gesprek. “Het programma is in 2011 op de markt gekomen en is ontstaan op basis van de klantvraag naar een veilig alternatief voor WeTransfer, waar je geen grip meer hebt op wat er met je bestanden in de cloud gebeurt. Die onzekerheid haalt FileCap weg doordat de gebruiker zijn eigen FileCap-server kan creëren. In de afgelopen jaren is het product  steeds verder doorontwikkeld en zijn er diverse features en opties toegevoegd. FileCap is intussen een volwassen product dat kan worden ingezet in alle marktsegmenten en organisaties, ongeacht hun grootte.”

Groeiende vraag

Petra Venekatte

“De belangstelling voor FileCap is met de invoering van de AVG/GDPR-wetgeving fors gegroeid”, vult Marketing Manager Petra Venekatte aan. “Dat is wel begrij- pelijk, want een van de eisen van de nieuwe regelgeving is dat je te allen tijde moet kunnen aantonen waar je bestanden met priva- cygevoelige gegevens zich bevinden. Met FileCap is dat geen enkel probleem, je werkt immers met je eigen, lokale FileCap-server.”

Nóg veiliger oplossing

Calf: “In de communicatie met externe partijen biedt FileCap de optie om met wachtwoorden, sms-token of een combinatie hiervan (2-factorauthenticatie) te werken, zodat je zeker weet dat alleen degene voor wie een bestand bedoeld is, dat ook daadwerkelijk kan inzien. FileCap zorgt bovendien voor een stuk logging en reporting, zodat je exact kunt terughalen wie, wanneer en wat heeft verstuurd en of, en zo ja, welke beveiliging is toegepast.

Thomas Calf

FileCap is ook voor niet IT-geschoolde gebruikers gemakkelijk te implementeren en te beheren, dankzij de duidelijke installatiehandleiding. Uiteraard staat er in voorkomende gevallen een heel team achter het product dat kan helpen bij het beantwoorden en oplossen van mogelijke vragen. Daarbij is het vanzelfsprekend een plus dat we deze Nederlandse oplossing volledig in eigen huis hebben ontwikkeld, dichter bij de bron kun je niet zitten. Dat geldt ook voor onze resellers, die op een gemakkelijke manier ‘feature requests’ bij ons kunnen indienen, zodat FileCap continu wordt verrijkt en uitgebreid op basis van de wensen van klanten en grotere eindgebruikers. Je kunt stellen dat de doorontwikkeling van FileCap een mooi voorbeeld is van co-creatie, een fenomeen dat de laatste jaren sterk in ontwikkeling is binnen de IT-wereld. De relatie met je klanten wordt er nog sterker door, en de klant krijgt de oplossing die hij graag ziet: een echte win-winsituatie.”

Mail-encryptie

Eén van de nieuwe ontwikkelingen die, zoals het er nu uitziet, eind dit jaar op de markt komt is mail-encryptie. Calf: “Tot nu toe werden alleen de te verzenden bijlagen versleuteld. Vanuit met name de zorgsector – waar de bescherming van persoonlijke en medische gegevens een topprioriteit is – kwam steeds vaker de vraag naar de mogelijkheid van mail-encryptie naar voren, en die hebben we dus opgepakt.” Venekatte vult aan: “Al die continue verbeteringen hebben geen invloed op de prijs van ons pakket. Die willen we zo aantrekkelijk mogelijk houden om de instap laagdrempelig te houden. FileCap kent slechts één prijs voor het volledige filetransfer-pakket, waardoor de gebruiker nooit wordt geconfronteerd met extra kosten achteraf voor bijvoorbeeld updates of nieuwe API’s.”

Schaalbare en aanpasbare oplossing

Calf: “Via onze resellerpartners bedienen we met het schaalbare FileCap een heel divers gebruikersbestand, van heel kleine bedrijfjes met drie tot vijf gebruikers tot en met grote organisaties met 2.500 tot 4.000 gebruikers. Onze resellers hebben behalve on-premise-licenties ook de mogelijkheid om FileCap te hosten in hun eigen datacenter en die vervolgens als dienst aan te bieden. Ze kunnen virtueel meerdere FileCap-servers naast elkaar draaien en vanuit één dashboard beheren.” Venekatte vult aan: “Daarbij kan elke FileCap-portal desgewenst worden gepersonaliseerd, met eigen logo en een eigen achtergrond.”

Webroot

“In een professionele cybersecurity- strategie mag een goede antivirus- bescherming vanzelfsprekend niet ontbreken”, zegt Calf. “Zo’n oplossing is Webroot, dat diverse voordelen biedt zoals multi-vectorbescherming, die in realtime multi-vector bescherming biedt tegen bedreigingen via e-mail, bestanden, url ́s, advertenties, apps en meer. De applicatie draait probleemloos naast andere beveiligingssoftware, al aanwezige bescherming hoeft niet te worden verwijderd. Installatie van Webroot is heel eenvoudig en direct gebruiksklaar. Daarna zorgt de beveiligingsclient van Webroot binnen enkele seconden voor een scan en de beveiliging van de computerapparatuur. En dankzij de revolutionaire ́rollback ́- technologie kunnen uiteenlopende door ransomware geïnfecteerde bestanden worden ontgrendeld en hersteld. De realtime anti-phishingfunctie blokkeert nepsites die proberen gegevens te stelen door zich te vermommen als een vertrouwde website. Voor MSP’s is het handig om te weten dat het beveiligingsbeheer van de apparatuur van klanten via één eenvoudige dashboardconsole vanaf elke locatie kan worden uitgevoerd.”

Hillstone

In de markt is ook een groeiende behoefte aan netwerkbeheeroplossingen met meer capaciteit en performance die meer inzicht geven in het gehele datacenternetwerk, of dat nu fysiek, virtueel of in de cloud is. Calf: “Met Hillstone hebben we een echte troef in handen waarmee je beter in het netwerk kunt kijken door middel van de intelligente variant die ze aanbieden. De Hillstone Intelligent Next Generation Firewall maakt gebruik van een drietal engines. De gepatenteerde Hillstone Advanced Threat Detection Engine (ATD) maakt gebruik van statistische clustering om onbekende malware te detecteren. De tweede engine is de Hillstone Abnormal Behavior Detection Engine (ABD), die met gebruikmaking van gedragsmatige analyses afwijkend gedrag in een netwerk detecteert. Ten derde worden geavanceerde bedreigingen geïdentificeerd met behulp van de Hillstone Threat Correlation Analysis Engine, die de samenhang bepaalt tussen threat events die gedetecteerd worden door verschillende engines – met inbegrip van ATD, ABD, Sandbox en andere traditionele signature based detectiemethoden – in combinatie met contextinformatie. De Hillstone Intelligent Next Generation Firewall zorgt ervoor dat er kan worden ingegrepen voordat er daadwerkelijk schade is aangericht.”

“De hiervoor beschreven oplossingen zullen ook allemaal gedemonstreerd worden tijdens de komende InfoSecurity Beurs in Jaarbeurs Utrecht, eind deze maand,” vult Venekatte aan. “We hopen daar niet alleen onze huidige resellers, maar ook prospects te mogen begroeten. Voor hen proberen we vanzelfsprekend ook leads te werven. En dat gaan we de komende maanden ook doen met een nieuwe DM-campagne voor Hillstone, onder het motto ‘Laat je niet achter je kaarten kijken en kies voor Hillstone’. We introduceren als het ware een extra troef: naast harten, schoppen, ruiten en klaveren is er ook een veiligheidsschild. Dat is de beste troef die je in handen hebt om cybermisbruik tegen te gaan. Met de technologische intelligentie van Hillstone kunnen we cybercrime aftroeven.”

InfoSecurity 2018
Contec is aanwezig op de InfoSecurity beurs die op 31 oktober en 1 november plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht. Focusproducten zijn FileCap, Hillstone Networks, Webroot en Mojo Networks. Via onze website www.contec.nl kun je kosteloos een toegangskaart voor deze beurs aanvragen.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Security Dossier 2018 van ChannelConnect]

Lees het artikel hier in PDF