Accountantsbureau BDO helpt met datadiensten voor AVG-compliancy

De accountants van BDO gaan ook bepaalde datadiensten van IT-bedrijf INDICA aanbieden. Beide bedrijven hebben een samenwerking afgesloten om het zogeheten GRC Data Discovery Platform naar de markt te brengen.

Traditionele ICT-resellers hebben moeite om complexe Data Discovery-technologie te verkopen. Daarom werkt INDICA al langer samen met KPMG en daar is nu dus ook BDO bij gekomen. GRC Data Discovery gaat over data-analyse en kan ingezet worden voor bijvoorbeeld AVG compliancy en forensisch data onderzoek.

“We zien een duidelijk groeiende behoefte naar dienstverlening en efficiënte en laagdrempelige oplossingen voor Data Discovery vraagstukken”, zegt Kees Plas, Partner BDO. “Centraal hierbij staat de vraag welke data waar in de organisatie aanwezig is, zowel gestructureerd als ongestructureerd. Met INDICA als partner kunnen we dit effectief in één platform onderbrengen.”