Het is mijn doel om Distology de plaats in de markt te geven die het verdient

Kees van Kempen, Managing Director van Distology

Sinds begin juni dit jaar is Kees van Kempen begonnen met de opbouw van de Benelux-operatie voor de Britse VAD Distology, die zich specialiseert in de distributie van disruptieve cloud- en security-oplossingen van een selecte groep vendoren, waaronder Okta, Yubico, ESET, Portnox, StayPrivate, MetaNetworks, ObserveIT, Celestix en CurrentWare.

 

“Nadat ik gestopt was bij Ingram Micro Avanced Solutions heb ik eerst een paar maanden van de vrijheid genoten. Ik heb diverse hobby’s dus dat was een prima tijd”, vertelt van Kempen. “In het voorjaar werd ik benaderd door Distology uit Engeland, die mij aanboden om van scratch de Benelux-operatie op te zetten naar het model dat ik indertijd bij Computerlinks heb gehanteerd. Het Benelux-kantoor is het eerste kantoor op het vaste land van Europa en de groep heeft een duidelijke ambitie om kantoren in meerdere landen te openen. De combinatie cloud en security is een veelbelovende groeimarkt en dat spreekt me aan. Dus heb ik ja gezegd.”

‘Zo weet je dat je niet met de eerste de beste zaken gaat doen en dat je technisch gezien een van de beste oplossingen in huis haalt’

Bouwen aan het kanaal

Kees van Kempen

Van Kempen: “Ik begin gelukkig niet met helemaal lege handen, er waren al een stuk of acht Nederlandse resellers die al inkochten via Distology UK. Maar dat aantal ben ik nu aan het uitbreiden met het on-boarden van nieuwe partijen die met name actief inzetten op de cloudbeweging. De grootste vendor, die we ook in de UK vertegenwoordigen, is Okta die een compleet cloudportfolio aanbiedt van services op het gebied van identificatie- en authenticatiemanagement (IAM).

Om hun groeiambities te ondersteunen hebben ze een grote behoefte aan nieuwe, gecertificeerde resellerpartners. De afgelopen weken heb ik meren- deels voor de klas gestaan om de salesorganisaties van rond de tien nieuwe klanten te trainen op de ins- en outs van Okta.”

Rechtsboven in Gartner-quadrant

“Wat meehelpt in de gesprekken met potentiële nieuwe partners is – en dat weten nog niet zoveel mensen – dat Okta al een jaar of vijf rechtsboven in het Gartner Magic quadrant bivakkeert, hetgeen onderstreept dat Okta een disruptieve visionair is die mede vormgeeft aan de ontwikkeling van de securitymarkt. Zo weet je dat je niet met de eerste de beste zaken gaat doen en dat je technisch gezien een van de beste oplossingen in huis haalt.

De integratie is niet complex en indien nodig verzorgen wij de implementatie voor onze partners. Uiteraard zullen wij deze opleiden zodat de partner dit bij de volgende implemenaties zelf kan gaan doen. Okta wordt werelwijd toegepast bij enterprisebedrijven maar er is veel belangstelling voor deze technologie, ook bij de grotere mkb-bedrijven. Okta heeft een heel ecosysteem van partners om zich heen verzameld en voor hen zijn applets beschikbaar die zorgen voor een naadloze implementatie van hun oplossingen.”

Ondersteuning nieuwe partners

Van Kempen: “Het volledig commerciële stuk neem ik zelf voor mijn rekening, en ik hoop binnenkort een pre-salesman te kunnen aannemen die me in het technische traject kan ondersteunen. Momenteel kan ik terugvallen op twee pre-salescollega’s in Engeland, die per WebEx met onze Nederlandse klanten in contact staan, en de back-office wordt voor mij gedaan door twee medewerkers op het hoofdkantoor in Manchester.

‘Het partnerprogramma zelf is in opbouw en volgt min of meer de bekende structuren van drie niveaus’

Het partnerprogramma zelf is in opbouw en volgt min of meer de bekende structuren van drie niveaus (Bronze, Silver, Gold) met daaraan gekoppeld bepaalde eisen en bijbehorende kortingen. Misschien wel belangrijker is, dat Distology een MSP-portal gebouwd, dat Okta zelf niet had. Via ons ‘OnePortal’ kunnen Okta-licenties worden afgerekend op een gebruiker/ per maand-basis. Dat is voor MSP’s heel essentieel en dat merk je: ik heb deze week alleen al vier afspraken met MSP’s! Overigens hebben we als Distology de vrijheid om in het portal ook andere oplossingen aan te bieden. Voor resellers is het eenvoudig om zich aan te melden. Je vult je gegevens in op de website en vervolgens nemen we contact met je op.”

Opsteker voor naamsbekendheid

Dat de cloudstrategie herkend en geapprecieerd wordt blijkt uit een belangrijke annoncering die Distology over enkele dagen gaat doen. Van Kempen: “Helaas mag ik daar nu nog niets over zeggen, maar geloof mij maar als ik zeg dat die een geweldige boost voor onze naamsbekendheid betekent, waarvan we allemaal, Distology, Okta en alle resellers, veel profijt van zullen hebben. Hou de media maar goed in de gaten!”

Word MSP partner van Distology en profiteer van het gebruik van ‘best of breed’-technologie, technische en commerciële support en korting op de listprijs.

De belangrijkste features van OnePortal voor Okta zijn

  • Eén enkele user-interface voor het beheer van meerdere klanten
  • Helder prijsmodel: maandelijkse betaling per gebruiker op basis van consumptie
  • Essential bundel:€ 4,45 p/gebruiker/maand;
    Ultimate bundel: € 13,45 p/gebruiker/maand
  • Geheel aanpasbare look & feel

Kernproducten:

  • Universal Directory: flexibele beheertool voor beheerder
  • Single sign on: met één log-on toegang tot enterprise apps in de cloud, on-premise en op mobiele apparaten
  • Lifecycle management: stelt IT-beheer in staat om on- en off-boarding te automatiseren, naadloze communicatie tussen directories en cloud apps
  • Multifactor Authenticatie (MFA): beveiligt apps met robuust policy-raamwerk, moderne verificatiefactoren en aaanpasbare authenticatie

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Security Dossier 2018 van ChannelConnect]

Lees het artikel hier in PDF