Western Digital prominent aanwezig op Data & Cloud Expo / Infosecurity

In de huidige IT-wereld is wat gisteren trending topic was vandaag alweer geschiedenis. Om IT-partners goed te informeren over de mogelijkheden van vandaag, is Western Digital prominent aanwezig op de Data & Cloud Expo (onderdeel van Infosecurity) in de Jaarbeurs in Utrecht.

Barber Brinkman, senior business development manager bij Western Digital, vertelt waarom een bezoek aan de stand meer dan de moeite waard is. “Veel mensen kennen de naam Western Digital Corporation (WDC) en hangen daar direct het product ‘harddisks’ aan. Maar het portfolio van Western Digital is veel breder. Dat zal getoond worden op stand 01.E128 van de Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs in Utrecht, dat tegelijk wordt gehouden met de beurs Infosecurity. De toegang tot beide beurzen is op 31 oktober en 1 november gratis bij inschrijving via infosecurity.nl.”

[tekst en foto: Marco Mekenkamp]

infosecurity
Barber Brinkman

Maar er is meer, zo laat Barber Brinkman ons weten. “Sinds ongeveer een jaar richten we ons ook heel specifiek op datacenters. Er zijn steeds meer datacenters die niet kiezen voor de standaard A-merken maar juist op zoek zijn naar makkelijk schaalbare oplossingen waardoor je met zo min mogelijk hardware toch zoveel mogelijk kan doen. Wij noemen dat de ‘do it yourself’-markt. Dergelijke hybride oplossingen zijn er niet voor de Googles en KPN’s van deze wereld maar wel voor de midrange datacenters, zeg maar van enkele honderden vierkante meters groot, die een zo hoog mogelijke capaciteit en performance willen halen. Een schaalbare oplossing die prima is aan te passen met additionele hardware. Voor grotere datacenters hebben we onze ActiveScale object-storagesystemen. We gaan voor data-opslag voor de lange termijn en big data is een manier om waarde te halen uit al die data. ActiveScale stelt gebruikers in staat om op een economische manier petabytes aan data op te slaan over meerdere storage generaties een biedt een raamwerk om operationele kosten te verlagen, de service aan gebruikers te verbeteren en de databeschikbaarheid te vergroten.”

Hybride oplossingen

De datacenteroplossingen van Western Digital zijn complete, geïntegreerde oplossingen die zijn ontwikkeld met gebruikmaking van alle componenten die het bedrijf reeds in huis had. “Naast bare-metal hebben we het dan over JBOD’s (‘Just a bunch of disks’), JBOF’s (‘Just a bunch of flash’), servers, complete systemen waar ook software bovenop zit”, gaat Brinkman verder. “Daarmee geven we invulling aan onze strategie om op te schuiven in de waardeketen. We willen meer doen dan alleen componenten verkopen, al blijft dat natuurlijk een belangrijke bron van inkomsten.”

R&D

“We hebben inmiddels alle mogelijkheden om onze eigen technology stack te bouwen, van NAND, controllers, firmware, lees- en schrijfkoppen, schijven, mechanisch en elektronisch ontwerp, harddisks, SSD’s en powersupplies en systeemsoftware waarmee we apparaten en platforms kunnen bouwen. Onze R&D-afdeling heeft een schat aan kennis en ervaring opgebouwd en werkt continu aan de verbetering van onze oplossingen, zoals ArcticFlow™, het koelsysteem voor onze JBOD’s. Door in het midden van de JBOD een koelsleuf in te bouwen krijg je een evenredige koeling aan zowel de voor- als achterkant van het systeem. Een ander voorbeeld is IsoVibe™, uitsparingen in de boards waarop de harddisks zijn gemonteerd, die ervoor zorgen dat de trillingen van de ene schijf niet worden doorgegeven aan de volgende. Beide gepatenteerde uitvindingen verhogen de betrouwbaarheid van de systemen en leveren een betrouwbaarder performance. Met dit soort ontwikkelingen kunnen we ons echt van andere fabrikanten onderscheiden.”

Esther Spanjer zal namens Western Digital een keynote houden met als onderwerp ‘The rise of “do-it-yourself” in the datacenter’. Te zien op beide beursdagen van 14.00 tot 14.30 uur in Theater 08.

www.wdc.com