IT-security provider SecureMe2 lanceert partnerprogramma

De IT-security provider SecureMe2 heeft een partnerprogramma geïntroduceerd. Het Brabantse bedrijf heeft het security-platform SAM Cyber Alarm ontwikkeld en wil dat via partners naar de markt brengen.

“Wij zien onze partners als een absoluut verlengstuk van de SecureMe2 organisatie”, zegt Alexander Zwiep, Director of Sales en medeoprichter van SecureMe2. “Samen met partners zijn we in staat om een perfecte digitale security-propositie op te stellen, vooral voor mkb-ondernemingen. Met ons partnerprogramma bieden we onze partners nu een strategische samenwerking, een heldere en haalbare roadmap en alle ondersteuning om samen een solide groei van het aantal leads te realiseren. De mogelijkheden lopen van het optreden als reseller tot het opnemen van onze producten in een eigen, veelomvattend security-aanbod.”

Het partnerprogramma is ingedeeld volgens de edelmetalen Platinum, Gold en Silver. De partners die SecureMe2 zoekt moeten aan een aantal voorwaarden voldoen, met name Platinum- en Gold-partners. Zij dienen over de nodige kennis en knowhow te beschikken van networking, IT, security, compliancy en cloud services. Daarnaast is het belangrijk dat partners beschikken over eigen installateurs en over een helpdesk. Ook moeten ze bij voorkeur klanten hebben binnen het mkb (bedrijven met 5 tot 1000 medewerkers).

Die 1000 werknemers is overigens geen harde grens, blijkt uit de woorden van Marc Pauly, Channel Director van SecureMe2. “Het security-portfolio van SecureMe2 kan ook voor grotere organisaties interessant zijn, bijvoorbeeld als een extra cyberalarm of ‘second opinion’.”

Ondersteuning

Met het nieuwe programma biedt SecureMe2 uitgebreide ondersteuning van de partners, onder meer op het gebied van het genereren van leads, cross- en upsell-mogelijkheden, de nodige trainingen en marketingcommunicatie. SecureMe2 zegt zijn partners te zullen helpen met het opstellen van ‘proof of concept’ projecten en het bieden van ondersteuning bij de uitvoering van grootschalige of complexe projecten. Om het partners zo makkelijk mogelijk te maken krijgen zij toegang tot een informatief Partner Portal en een uitgebreid dashboard dat inzicht geeft in de voortgang van de business met SecureMe2.