Directeur The Hague Security Delta kondigt vertrek aan

De algemeen directeur van samenwerkingsplatform The Hague Security Delta, Richard Franken, gaat de organisatie verlaten. De HSD is nog op zoek naar een vervanger die hem per 1 januari 2019 gaat opvolgen.

Franken is vanaf de oprichting van de HSD in 2013 als bestuurslid betrokken geweest waarvan de laatste 2½ jaar als algemeen directeur van het uitvoerende bureau. Aanleiding voor het vertrek van Franken is vermoedelijk de komst van een nieuwe organisatiestructuur.

HSD gaat volgend jaar, na ruim 5 jaar, een nieuwe fase in van haar bestaan, met een aangepaste governance met een nieuw bestuur en een raad van toezicht. De besluitvorming daarover wordt
komende maand afgerond, aldus HSD. De nieuw te vormen raad van toezicht onder voorzitterschap van Wim Kuijken zal per 1 januari 2019 een bestuurder van de stichting HSD benoemen en deze benoeming komende maanden voorbereiden.

Het bestuur van HSD bedankt Richard Franken voor zijn inzet en drijvende kracht achter de uitbreiding en doorontwikkeling van HSD en haar partners. De HSD werd in 2013 opgericht als publiek-private organisatie voor civiele veiligheidstechnologie, zoals cybersecurity, slimme camerabewaking en drones. Dit moest innovatie stimuleren en de publiek-private samenwerking verbeteren. Om dit voor elkaar te krijgen, kreeg het zeker 6,5 miljoen euro subsidie.