Claranet richt aparte Cyber Security-unit in

Managed IT-provider Claranet heeft een bedrijfstak opgezet die geheel gericht is op cybersecurity. Dat heeft het bedrijf vorige week aangekondigd.

Onder de nieuwe paraplu van Claranet Cyber Security kunnen klanten een beroep doen op de inbreng van experts binnen een breed scala van securitydisciplines, zo stelt het bedrijf zelf. De Cyber Security-unit omvat onder meer penetratietesten, managed securitydiensten en ethische hacking-cursussen voor de wereldwijde Black Hat-conferenties.

De stap markeert een bundeling en consolidatie van het huidige securityaanbod van Claranet na de overname en integratie van Sec-1 en NotSoSecure als onderdeel van de Claranet Groep én aanzienlijke investeringen in het dienstenportfolio in het afgelopen jaar.

“Databeveiliging is een topprioriteit voor een groot aantal organisaties, dus we hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om ons aanbod op dit gebied stevig te updaten”, zegt Michel Robert, Managing Director van Claranet UK.

“Het inlijven van zowel Sec-1 als NotSoSecure is een belangrijk onderdeel van dit proces geweest. Het is dan ook cruciaal dat we de vaardigheden en services van beide organisaties nu kunnen gebruiken op een manier die hun impact maximaliseert en tegelijkertijd de kracht en know-how behoudt van beide individuele merken. De Claranet Cyber Security-unit zorgt ervoor dat we deze doelstellingen bereiken.”