Mimecast brengt gratis cybersecurity awareness trainingkit uit

Omdat de maand oktober in het teken staat van cybersecurity awareness, heeft e-mailbeveiligingsbedrijf Mimecast een speciale kit uitgebracht die bewustwording van medewerkers op het gebied van cyberbeveiliging moet verbeteren.

Menselijke fouten zijn vaak de oorzaak van datalekken, constateert het bedrijf. Om die onnodige risico’s te beperken, heeft Mimecast deze maand een cybersecurity awareness trainingkit gepubliceerd.

Deze kit vergroot het bewustzijn van werknemers op het gebied van online fraude, datalekken, onveilige publieke wifinetwerken, phishing en voicephishing (vishing). Bij vishing nemen criminelen telefonisch contact op met slachtoffers en proberen ze informatie of toegang tot bijvoorbeeld interne systemen te krijgen.

“Werknemers moeten worden aangemoedigd om aandacht te besteden aan security en weerbaarder worden tegen dreigingen”, aldus Michael Madon, Senior Vice President en General Manager security awareness bij Mimecast. “Door op creatieve wijze cybersecurity trainingen aan te bieden, doorbreken wij de weerstand die veel werknemers hebben tegen training.”

De kit die alleen in het Engels verkrijgbaar is, bestaat uit een aantal pdf-bestanden en afbeeldingen. Het pakket is gratis te downloaden op de site van Mimecast.