Hillstone lanceert CloudView voor geoptimaliseerd beveiligingsbeheer

Hillstone Networks, leverancier van oplossingen voor netwerkbeveiliging, lanceert CloudView op de Nederlandse markt. Hillstone CloudView is een SaaS-oplossing waarmee organisaties hun bedrijfsbrede beveiliging kunnen beheren en bedreigingen kunnen analyseren.

De oplossing stelt beveiligingsbeheerders in staat om snel actie te ondernemen dankzij realtime centrale bewaking van diverse apparaten, analyses van het dataverkeer en cyberbedreigingen, realtime waarschuwingen, uitgebreide rapportage en de vastlegging van logbestanden. Met 24/7 mobiele en internettoegang vanaf elke locatie en elk apparaat combineert Hillstone CloudView geoptimaliseerd beveiligingsbeheer met eersteklas operationele efficiëntie.

Om de prestaties van CloudView v2.5 te stroomlijnen en overeenstemming met de GDPR te waarborgen, heeft Hillstone een datacenter in Europa geopend. Dit datacenter vormt een aanvulling op zijn bestaande datacenters in de regio Asia Pacific en Noord-Amerika. Het komt tegemoet aan de eisen van de GDPR door persoonsgegevens van gebruikers lokaal op te slaan in plaats van op de servers van Hillstone buiten de EU. Het datacenter biedt gebruikers daarnaast meer toegangsopties en verbeterde netwerkprestaties.

Belangrijkste functies en voordelen van Hillstone CloudVie w:
– Realtime bewaking van systemen en het dataverkeer: CloudView biedt centraal beheer en bewaking van het dataverkeer voor alle ondersteunde beveiligingsproducten van Hillstone, of die nu de vorm hebben van een hardwarevoorziening of een virtuele appliance, waar die ook maar worden ingezet (aan de netwerkrand, voor een server of in de cloud).
– Diepgaande analyses en bewaking van bedreigingen: Met een wereldwijd overzicht van het bedreigingslandschap en informatie over beveiligingsincidenten die op basis van analyses is verkregen kunnen klanten op eenvoudige wijze de netwerkstatus bewaken. Ze worden direct op de hoogte gesteld van abnormaal gedrag of aanvallen op hun netwerk, zodat ze snel maatregelen kunnen treffen om cyberbedreigingen in de kiem te smoren.
– Uitgebreide rapportage en vastlegging van informatie uit logbestanden: Gebruikers kunnen logbestanden voor een langere tijd in de cloud opslaan op basis van een flexibel abonnementsmodel. Dit helpt hen om te voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving, hun interne beveiligingsbeleid en auditprocedures. De aanpasbare en uitgebreide rapportagemogelijkheden bieden gebruikers optimale flexibiliteit. Beheerders en het managementteam kunnen een beroep doen op visualisaties van de bedreigingsstatus. Al deze mogelijkheden zijn altijd en overal beschikbaar, vanaf elk apparaat.

Bert Janssen, IT security consultant bij Contec, distributeur van Hillstone Networks: “Hillstone CloudView is een SaaS-oplossing die aansluit bij de behoefte om het IT-netwerk op een flexibele wijze en zonder fysieke beperkingen te bewaken. Ook is er de mogelijkheid om realtime waarschuwingen te ontvangen als er een kritieke bedreiging wordt gedetecteerd. Zo kunnen IT-beheerders de bedreigingsinformatie snel raadplegen en effectieve tegenmaatregelen treffen. Klanten en partners kunnen bovendien gebruikmaken van een langere trial-versie. De proefperiode voor de professionele versie van CloudView is uitgebreid tot 45 dagen, zodat organisaties meer tijd hebben om de oplossing en de voordelen beter te leren kennen.”

Meer informatie: www.contec.nl