Cloud Security Alliance krijgt Europees hoofdkantoor in Berlijn

De Cloud Security Alliance (CSA) opent dit jaar een hoofdkantoor in Europa, in Berlijn om precies te zijn. Dit is vooral vanwege de sterke groei van het aantal Europese bedrijven dat zich aansluit bij de cloudorganisatie.

De CSA heeft een sterke groei gezien van leden uit de Europese grootzakelijke markt, met name uit de financiële sector. De CSA is een wereldwijde organisatie die opgericht is om standaarden en certificeringen op te stellen met het doel om cloud computing in het algemeen veiliger te maken.

Naast het Europese hoofdkantoor van de CSA, wordt er in Berlijn ook een GDPR Center of Excellence gevestigd. Dat centrum moet een informatiebron zijn voor Europese bedrijven die worstelen met het voldoen aan de AVG-wetgeving. De keuze voor Berlijn als vestigingsplaats voor het Europese hoofdkantoor is overigens wel opvallend omdat de cloudorganisatie nu voor de EMEA-regio een postadres in het Schotse Edinburgh heeft.

De CSA kwam in 2009 de Europese markt op en heeft 14 nationale vertegenwoordigingen in Europa. De organisatie werkt onder meer samen met nationale overheden en het Europese agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA).