ESET introduceert beheertool Cloud Administrator

ESET heeft woensdag wereldwijd de Cloud Administrator gelanceerd. ESET Cloud Administrator is een cloudgebaseerd security beheerconsole die speciaal is ontworpen om de IT-security uitdagingen van kleine en middelgrote bedrijven aan te pakken.

ESET beschrijft Cloud Administrator zelf als een soort ‘centrale afstandsbediening’ voor de security-oplossingen, zoals ESET Endpoint Antivirus & Security voor Windows en macOS en File Security voor Microsoft Windows Server. Ook kunnen met Cloud Administrator rapporten over beveiligingsincidenten en algemene prestaties van de beveiligingssoftware worden opgeroepen.

Vanwege het gebruiksgemak zou een IT-verantwoordelijke niet over uitgebreide IT-vaardigheden hoeven te beschikken. “Voor kleine en middelgrote bedrijven moet een beveiligingsoplossing betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn en een minimale impact hebben op hun IT- en bedrijfsprocessen”, aldus Vladimír Maťovčík, Business Security Product Manager bij ESET.

De oplossing is klaar om out-of-the-box te worden gebruikt en voert ook op de achtergrond upgrades uit zonder dat er een beheerder nodig is. Bovendien heeft ESET Cloud Administrator geen extra IT-personeel of hardware nodig, wat de kosten voor kleine en middelgrote ondernemingen aanzienlijk verlaagt, aldus het beveiligingsbedrijf zelf.