Gemalto kondigt samenwerking aan voor beveiliging IoT

Gemalto gaat met twee andere partijen samenwerken om IoT-apparaten te beveiligen. Samen ontwikkelen zij geavanceerde digitale certificaten en veilig sleutelbeheer voor Internet of Things (IoT) devices om te voorkomen dat deze misbruikt kunnen worden.

Gemalto werkt daarvoor samen met DigiCert, specialist op Public Key Infrastructure-oplossingen, en met ISARA, een bedrijf dat beveiliging levert op basis van quantum computing.

De samenwerking biedt volgens de betrokken partijen aanzienlijke voordelen voor bedrijven die apparaten met een lange levensduur willen beveiligen, zonder daarvoor dure beveiligingsupdates uit te hoeven voeren.

DigiCert werkt al met veel bedrijven die PKI gebruiken om de IoT-apparaten te authenticeren, versleutelen en te voorzien van integriteit. Gemalto biedt beveiligde sleutelopslag en -beheer via de SafeNet-hardwarebeveiligingsmodules (HSM’s) die kunnen worden geïntegreerd met DigiCert API’s om op grote schaal geautomatiseerde referentie-uitgifte mogelijk te maken voor aangesloten apparaten.

Het werk van DigiCert met ISARA en Gemalto maakt quantum bestendige certificaten mogelijk met de volledige capaciteit van gehoste, on-premise en hybride inzetbaarheid. Volgens Gemalto worden hiermee connected auto’s, apparaten, machines, slimme steden en kritieke infrastructuren een stuk veiliger.