Fortinet komt met oplossing voor IoT-beveiliging

Netwerkbeveiliger Fortinet heeft FortiNAC geintroduceerd. FortiNAC is als appliance of software verkrijgbaar en helpt organisaties om hun IoT-apparaten op het netwerk beter te beveiligen.

De oplossing levert volgens de fabrikant ‘meer overzicht en grip en voorziet daarnaast in geautomatiseerde incidentrespons’. De controller biedt een volledig overzicht van alle vertrouwde en onbekende endpoints, gebruikers, apparaten en applicaties. “In IoT-omgevingen geeft FortiNAC antwoord op de vraag ‘wat gebeurt er binnen mijn netwerk?”, zegt Vincent Zeebregts, country manager van Fortinet Nederland.

FortiNAC analyseert elk apparaat dat met het network is verbonden. Als er sprake is van wijzigingen van de status of het gedrag van IoT-apparaten, zorgt de oplossing voor fijnmazige netwerksegmentatie en treft deze automatisch maatregelen. Dit zorgt ervoor dat elk apparaat alleen IT-bronnen binnen het netwerk kan benaderen waarvoor het toegangsrechten heeft gekregen.

FortiNAC kan bedreigingen in een kwestie van seconden indammen waar een handmatig proces dagen of weken in beslag zou nemen.

Met de introductie van FortiNAC versterkt Fortinet zijn Security Fabric door bescherming te bieden voor netwerkapparaten van andere leveranciers die geen deel uitmaken van het Fabric-Ready Partner Program, van switches tot draadloze access points en endpoints. FortiNAC is geïntegreerd met de next-generation firewall FortiGate, FortiSwitch, draadloze FortiWLC-controllers, FortiSIEM en FortiAP.