Cybersecurity-specialisten opgeleid tijdens National CyberSecurity SummerSchool

90 hbo- en wo-studenten uit het binnen- en buitenland nemen deze week deel aan de National Cyber Security Summer School (NCS3).

Gedurende de week worden de studenten meegenomen door trends en ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity, waarbij zowel technische als niet-technische aspecten de revue passeren. Dit is nodig omdat de sterke groei van de digitale economie zorgt voor een nijpend tekort aan IT- en aanverwante specialisten. Daarom is er een nieuwe generatie cybersecurity-specialisten nodig.

In de NCS3 werken overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen samen om kennis over te dragen naar werknemers van de toekomst. Samen zorgen zij voor een druk weekprogramma waarin sprekers en leersessie worden aangeboden door partijen als Siemens, AIVD, TU Delft en IBM. Dagelijks wordt er ingezoomd op een specifiek aspect van cybersecurity.

De summerschool wordt georganiseerd door dcypher in samenwerking met CGI, Nederland ICT, Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en nog een aantal andere enthousiaste partners. De week is maandag geopend door Elly van den Heuvel, secretaris van de Cyber Security Raad (CSR), Onno Eichelsheim, directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD), Erik Ploegmakers, algemeen directeur Fox-IT en Jan Piet Barthel, directeur dcypher bij NWO.