Gartner: uitgaven aan informatiebeveiliging stijgen flink

De vraag naar beveiligingsproducten en –diensten stijgt. Dit jaar groeien de uitgaven aan security-producten en –diensten wereldwijd met ruim 12%, tot 114 miljard dollar. Dat voorspelt Gartner.

Tussen 2017 en 2018 zullen de uitgaven voor informatiebeveiliging dus groeien tot 114 miljard dollar. In 2019 wordt een verdere stijging verwacht tot maar liefst 124 miljard dollar. Dat zou een groei van 8,7% zijn.

Het gebrek aan gekwalificeerd security-personeel en de invoering van de GDPR zijn volgens het onderzoeksbureau de grote aanjagers van de groeiende uitgaven.

Doorgaans zijn er drie factoren die de vraag naar informatiebeveiliging stimuleren. Dat zijn beveiligingsrisico’s in het algemeen, de behoefte van bedrijven zelf en veranderingen in de branche. Dankzij de veranderde wetgeving, komt daar nu ook de bezorgdheid rondom privacy bij. Alleen om aan die behoefte van privacybescherming te voldoen, zal de markt voor security-diensten in 2019 met 10% groeien, aldus Gartner.

De roep om privacybescherming treft vooral segmenten binnen de IT-security zoals identity and access management (IAM), identity governance and administration (IGA) en data loss prevention (DLP).